7 redenen waarom Cupping Therapie zo heilzaam is voor je gezondheid

Dit is waarom je zou willen Cuppen

Dagelijks krijgen we ongelooflijk veel afvalstoffen binnen zoals bestrijdingsmiddelen, hormonen, chemische E-nummers, medicijnen, uitlaatgassen, vaccinaties, stress, sigaretten, alcohol, intensief sporten, enzovoorts. Onze lever kan de overmaat van afvalstoffen niet meer allemaal ontgiften en slaat deze op in onze spieren, buikvet, bindweefsel, hersenen, enzovoorts. Daarom is het belangrijk om ons lichaam een handje te helpen om deze afvalstoffen kwijt te raken. En daar is Cupping een fantastische methode voor. Met Cupping help je je lichaam de afvalstoffen, die zich hebben opgeslagen in je lichaam af te voeren, zodat ze je niet langer ziek kunnen maken. Bovendien zet Cupping het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer aan om te herstellen van klachten.

1. Cupping geeft verlichting bij allergieën, hoest en verkoudheidssymptomen.

Cupping Therapie stimuleert onze longen en andere organen om slijm af te voeren. Dit helpt om ons lichaam beter te beschermen tegen hoest, verkoudheid en allergie symptomen. Cupping geeft een boost aan ons immuunsysteem door bloed met voedingsstoffen en zuurstof door alle onderdelen van ons lichaam te pushen.

2. Het helpt om pijn te verlichten

Cupping stimuleert onze longen en andere organen om slijm af te voeren. Dit helpt om ons lichaam beter te beschermen tegen hoest, verkoudheid en allergie symptomen. Cupping Therapie geeft een boost aan ons immuunsysteem door bloed met voedingsstoffen en zuurstof door alle onderdelen van ons lichaam te pushen.

3. Het ontspant en vermindert stress in het lichaam

Chronische stress heeft ernstige gevolgen voor onze gezondheid. Cupping Therapie is een van de beste manier om het lichaam te laten ontspannen, omdat het doordringt tot onze diepste huidlagen. Het zorgt er eveneens voor dat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Onderdeel van deze afvalstoffen zijn overtollige stress hormonen, die in ons lichaam blijven rondzweven en een opgejaagd gevoel geven. Of zich opslaan in onze vetcellen en o.a. zorgen voor het vet op de buik, wat we niet gemakkelijk meer kwijt kunnen raken. Cupping Therapie zorgt ervoor dat we deze afvalstoffen weer af kunnen voeren.

4. Het verlicht spijsverteringsproblemen

Doordat Cupping Therapie ondersteunt bij het afvoeren van stress hormonen en het lichaam helpt te ontspannen heeft dit direct een positief effect op ons spijsverteringssysteem. Ons spijsverteringssysteem is namelijk heel gevoelig voor stress en reageert direct in de vorm van maagpijn, darmklachten of anderzijds. Het Cuppen van de buik helpt om spijsverteringsproblemen, zoals obstipatie, diarree, gasvorming, slechte eetlust, enzovoorts te verlichten.

5. Het helpt tegen veroudering 

Alle processen in ons lichaam vertragen naarmate de jaren verstrijken. Zo ook onze bloedcirculatie. We ontwikkelen fijne lijntjes in de huid, rimpels, cellulitis en we verliezen spieren. Cupping Therapie verbetert de bloedcirculatie en voorziet onze huid en onze spieren van zuurstof en voedingsstoffen, wat helpt bij de productie van collageen. Collageen is een van de belangrijkste bouwstoffen van botten, huid, spieren, pezen en bindweefsel.

6. Het ontgift ons lichaam

Onze bloedcirculatie kan vertragen door de opslag van gifstoffen in ons lichaam. Er kunnen gevaarlijke gezondheidsproblemen optreden als gevolg van een slechte bloedcirculatie. Cupping Therapie zorgt ervoor dat gifstoffen vrij kunnen komen en door ons lichaam afgevoerd kunnen worden. Cuppen kan ontstekingsreacties in ons lichaam reduceren, waardoor lichamelijk letsel sneller kan herstellen.

7. Cupping verbetert huid gerelateerde klachten

Studies tonen aan dat Cupping Therapie huidontstekingen, zoals eczeem of acne kan verminderen, door de stimulatie van zuurstof, voedingstoffen en doorbloeding naar onze cellen.
Het geeft het immuunsysteem een boost en helpt zo Herpes uitbraken te voorkomen. Ook verbetert het de kwaliteit van de huid. Regelmatig Cuppen verstevigt de huid en helpt om cellulite en rimpels te verminderen.

Jorine coacht, traint en behandelt vrouwen met stress en stress symptomen. Jorine is Life- en Loopbaan coach,  Vitaliteitscoach, Detox Consultent en Therapeut op het gebied van (Voeding) Intoleranties en Allergieën. Ook past zij technieken vanuit NLP, EFT, Kinesiologie en Mindfulness toe om energieblokkades op heffen, zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam weer wordt aangezet om angst of stress los te laten en te herstellen lichamelijke klachten.