[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox”]

Deze 9 factoren gaan jou helpen naar fysieke en mentale heling + kijktip

Je lichaam is briljant en super intelligent en zal er altijd alles aan doen om jou weer beter te maken, mits je hier zelf ook in gelooft en je lichaam niet tegenwerkt. In dit blog leer je welke factoren van belang zijn om je lichaam weer fysiek en mentaal te helen. Bovendien geef ik je een interessante kijktip.

De hele dag rennen we ons rot. Hebben we tientallen ballen hoog te houden. Slapen we matig tot slecht. Piekeren we onszelf rot en stellen we beslissingen uit. Ondertussen denderen we door in de hoop dat het allemaal beter wordt. Uiteindelijk krijgen we klachten en worden we ziek. De artsen schrijven medicatie voor, waarmee we de symptomen bestrijden en  niet de oorzaak van onze klachten. Het is een slechts een kwestie van tijd voordat we weer klachten krijgen. Zo zijn we niet één keer maar twee keer slachtoffer van ons eigen gestress.

Jij hebt je eigen geluk en heling ivoor een groot deel zelf in de hand

Jouw lichaam houdt van jou. De cellen in je lichaam zijn briljant en super intelligent en hebben het vermogen om te helen, wanneer jij het ze toestaat. Het enige wat we hoeven te doen is het veranderen van onze perceptie. Anders leren denken. Te geloven in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Te stoppen met negatieve gedachten over onszelf en over de wereld. Te stoppen met denken in onmogelijkheden en dingen die er niet zijn. We mogen gaan leren vertrouwen.

Maak een keuze en gooi het roer om, om heling mogelijk maken

Maak vandaag de keuze en start met positieve gedachten en affirmaties over jezelf, de ander en de wereld om je heen. Leer trots en dankbaar te zijn om wat je allemaal hebt bereikt en wat je lichaam je allemaal heeft gebracht of gegeven. Leer te geloven en te vertrouwen in je eigen kunnen in plaats van elk idee of positieve gedachte neer te sabelen, voordat het uberhaupt een kans krijgt om aan de oppervlakte van je bewustzijn te komen. Leer te vertrouwen in de intelligentie van je lichaam om te helen. Je bent geen hartpatient. Je bent geen diabetes. Je hebt geen overgewicht omdat je moeder ook al dik was en je bent niet je gedachten. Zet jezelf niet vast, maar geloof en vertrouw in het oneindige vermogen en kunnen van je lichaam om te helen. 

De documentaire HEAL gaat over zelfhelend vermogen

In de documentaire HEAL komen internationaal, gerenommeerde wetenschappers, sprekers en genezers uit alle hoeken van de wereld aan het woord: Dr. Joe Dispenza, stamcelbioloog Dr. Bruce Lipton, organische chemicus en auteur David R. Hamilton (PhD), Gregg Braden, wereldberoemde spreker en auteur Deepak Chopra en vele anderen.

Kelly Noonan is zelf gepromoveerd en heeft meer dan 1500 gevallen van radicale genezing van kanker onderzocht. In haar onderzoek heeft ze 9 consistente factoren ontdekt die onderdeel waren van het proces van genezing bij deze patiënten:

 

  1. Het aanpassen van het voedingspatroon
  2. De verantwoording nemen voor de eigen gezondheid
  3. Het volgen van de intuïtie
  4. Het gebruik van natuurlijke supplementen en ondersteunende kruiden
  5. Het loslaten van onderdrukte emoties
  6. Het versterken van je positieve gedachten
  7. Het toelaten en accepteren van hulp
  8. Vertragen en stilstaan bij het leven d.m.v. mindfulness en meditaties
  9. Het hebben van een sterke wil om te leven

Vergroot de impact op het zelfhelend vermogen van jouw lichaam

De boodschap die de documentaire overbrengt, is het idee dat ziekte een gevolg is van onze stressvolle manier van leven in combinatie met de onwetendheid over het zelfhelend vermogen en alternatieve geneeswijzen in de moderne geneeskunde. De documentaire benadrukt hiernaast de kracht van positief denken en de invloed hiervan op onze gezondheid, ongeacht of we ziek of gezond zijn. De documentaire legt uit dat het zeer belangrijk is om voor onze psyche te zorgen en onze emoties te herkennen, te erkennen en te leren doorvoelen.

‘Heal’ neemt je mee op een wetenschappelijke en spirituele reis die je in laat zien hoe gedachten, (geloofs)overtuigingen en emoties een impact hebben op je gezondheid en het vermogen van je lichaam om te helen.

De documentaire HEAL is te zien op Netflix, of te streamen na aankoop. Klik hier voor de website. 

Coaching voor fysieke en mentale heling

Wil jij de 9 genoemde factoren voor geluk en heling leren toepassen? Als life coach, voedingsdeskundige en mindfulness trainer help ik jou deze elementen in jouw leven te integreren. Is dit wat je graag zou willen? Neem dan hier contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek online of face to face. 

Deel je ervaring met mij.

Ik ben of je jezelf herkent in mijn blog en op welke manier het je raakt of inspireert. Ik zou het super vinden als je dit met mij zou willen delen. Klik hier om mij een e-mail te sturen.

Happy Healthy Me Facebook groep

Heb jij je al aangesloten bij onze mooie Facebook Groep. Een groep waarin je juist imperfect mag zijn. We willen allemaal naar de perfectie terwijl we juist ook imperfect zijn. We willen onze imperfecte kant graag verstoppen voor de buitenwereld en dat kost bakken vol met energie. Wat zou het jou opleveren om helemaal jezelf te kunnen zijn? Neem een kijkje in de groep. We coachen hier ook live aan de hand van vragen die anoniem aan ons zijn opgestuurd, met uitdagingen waar mensen in hun leven tegenaan lopen. 

Inschrijven voor Happy Health News

Wanneer mijn blog je inspireert en je vaker dit soort persoonlijke anekdotes opgestuurd wilt krijgen om er iets van te kunnen leren, schrijf je dan in op het Happy Health News. Dan ontvang je maximaal 1 maal in de twee weken een e-mail van mij met een inspirerend verhaal.

[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox”]

Jorine is eigenaar van Happy Health Academy. Centrum van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Wanneer het even niet meer loopt, in je leven, zoals je zou willen en stress of angst(en) ervaart. Jorine help je dan weer naar rust, energie en balans. Oftewel A Happy Way of Life. Mensen komen bij Happy Health Academy voor life- en vitaliteit vragen, stress en burn-out, overgewicht, lichamelijke klachten, ongecontroleerde emoties en verslavingen. Kortom alle klachten als gevolg van stress of het niet lekker in je vel zitten.

Jorine verzorgt ook Mindfulness trainingen, events en trajecten voor persoonlijke ontwikkeling. Dit doet zij in samenwerking met een aantal andere mensen die haar heel dierbaar zijn en stuk voor stuk iets heel moois aan te vullen hebben.