Buikpijn door een allergie voor E-nummers

(Mevrouw de Bruin is een fictief persoon, de situatie in dit blog is op waarheid gebaseerd)

Een buik als een ballonnetje

Mevrouw de Bruin komt de praktijk binnen met een hevig opgeblazen buik. Haar darmen zitten vol lucht en haar buik voelt pijnlijk aan als ze erop drukt. Deze buikklachten heeft mevrouw de Bruin een aantal keer per maand. Ovulatie- of Menstruatieklachten zou je misschien denken, maar mevrouw de Bruin kan het niet relateren aan haar menstruatiecyclus. Eén ding is zeker, mevrouw de Bruin is zeer gemotiveerd om van haar vervelende buikpijn af te komen. Daarom gaan we op zoek naar de veroorzaker ervan.

Allergisch voor 20 verschillende E-nummers

Al snel wordt duidelijk dat ik de klachten van mevrouw de Bruin in de richting van een allergie moet zoeken. Het blijkt dat mevrouw de Bruin allergisch is voor 20 verschillende E-nummers. Wanneer ik haar deze informatie geef bedenkt zij zich ineens dat zij de dag ervoor uiteten is geweest en satésaus heeft gegeten. Dit verklaart voor haar direct waar de gevoeligheid in haar buik dit keer vandaan gekomen is. Een vervolgstap is nu om de stress van de E-nummers af te gaan halen, zodat het lichaam hier niet meer allergisch op hoeft te reageren. Dit noemen we de allergie balanceren.

Stress op E-nummers

Een allergische reactie op een stof ontstaat doordat een emotie zich aan een stof koppelt. Stel je hebt een periode veel stress gehad en hebt veel melk gedronken dan kun je een allergie ontwikkeld hebben voor stoffen in de melk zoals calcium, vitamine B, eiwit of suiker. Zo heb ik tal van vrouwen in de praktijk die allergisch geworden zijn voor voedingsstoffen, graspollen, zilver, metaal, hormonen of anderzijds. De meeste mensen weten niet dat hun klachten veroorzaakt worden door een allergische reactie van hun lichaam op een stof.

Allergieën of Intoleranties kunnen de veroorzaker zijn van jeuk, eczeem, leerproblemen, hyperactiviteit, hoofdpijn, migraine, galbultjes, darmproblemen, longproblemen, overgewicht, ontregelde schildklier, gewrichtspijn, enzovoorts.

Na het balanceren van de E-nummers geldt een dieet tijd

Wanneer ik de stress van de E-nummers afgehaald heb geldt voor mevrouw de Bruin een dieettijd van 25 uur, waarin zij geen voeding of drank met E-nummers mag nuttigen. Na de 25 uur mag zij weer terug naar haar normale voedingspatroon.

De buikpijn is verdwenen, wat een opluchting

2 maanden later meldt mevrouw de Bruin dat ze erg blij is met het resultaat van de behandeling. Zij heeft na de behandeling geen last meer gehad van een opgeblazen gevoel of buikpijn. Ik geef haar nog als tip mee, dat het belangrijk is, om alleen te eten of te drinken wanneer ze zich rustig voelt. Hevige emoties of stress kunnen anders heel gemakkelijk voor nieuwe allergieën zorgen. En die wil mevrouw de Bruin heel graag voorkomen.

GRATIS Allergiescan

Zou jij ook graag willen weten of jouw klachten veroorzaakt worden door een allergie of intolerantie? Laat dan nu een GRATIS allergiescan uitvoeren. 

GRATIS Allergiescan

Jorine coacht, traint en behandelt vrouwen met stress en stress gerelateerde klachten. Jorine is Leefstijl- en Loopbaan coach,  Vitaliteitscoach en Therapeut op het gebied van (Voeding) Intoleranties en Allergieën. Ook past zij technieken vanuit NLP, EFT, Kinesiologie en Mindfulness toe om energieblokkades op heffen, zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam weer wordt aangezet om te herstellen van klachten.