fbpx

Voedselintoleranties of Allergieën testen en balanceren

Kom er nu achter of jouw klachten het gevolg kunnen zijn van een allergie. Vraag nu een GRATIS allergiescan aan.

Voedselintoleranties of Allergieën testen en balanceren

ALGEMEEN      WERKWIJZE & TARIEVEN     ERVARINGEN     DIËTEN      

Heb jij een Voedselintoleranties of Allergieën?

Heb je last hebt van extreme vermoeidheid, jeuk, je luchtwegen, je slijmvliezen, eczeem, galbultjes, je darmen, hoge bloeddruk, hartkloppingen, hoofdpijn, migraine, hyperactiviteit, angstaanvallen, leerproblemen, gewrichten of andere vage klachten, dan is de kans groot dat je overgevoelig bent voor bepaalde stoffen uit je voeding, de natuur of jouw leefomgeving.

Voedselintoleranties of allergieën als gevolg van stress of hevige emoties

Wanneer je niet goed in je vel zit of een hevige stress-situatie meemaakt en je tegelijkertijd iets eet, drinkt of aanraakt dan kan de stress zich aan een (voeding)stof koppelen. De eerstvolgende keer dat je weer in aanraking komt met de (voeding)stof, heeft je lichaam onthouden dat er toen iets heel vervelends aan de hand was en schiet weer in de stress. Zo ontstaat een allergie op een (voeding)stof.

Bijvoorbeeld een parfumallergie, doordat je een echtscheiding hebt meegemaakt, toen je in de parfumeriezaak werkte. Een Intolerantie voor koemelk, gluten of pollen, bomen en grassen, doordat je in een stressvolle periode veel in contact bent geweest met gluten, melk of de natuur. Of een allergie voor kattenharen. Ontstaan toen je troost zocht bij de kat, toen je gepest werd op school. Het lukt bijna iedereen om zijn of haar allergie te verklaren als gevolg van stress of hevige emoties uit het verleden.

Allergy moms do better research then the FBI

Gevolgen van intoleranties en allergieën

Allergieën of intoleranties zorgen ervoor dat je lichaam een te veel aan Histamine gaat produceren. Histamine is nodig om je afweersysteem aan te zetten om o.a. virussen en bacteriën naar buiten te werken. Wanneer je lichaam gevoelig is voor bepaalde stoffen gaat je lichaam extra veel Histamine produceren. Deze overkill aan Histamine kan voor alle bovengenoemde klachten gaan zorgen.
Heeft je lichaam ook nog eens te weinig van een bepaald enzym in je darmen, om de Histamine af te breken, worden klachten alleen nog maar erger.

Nog vervelender wordt het wanneer je ook nog eens allergisch bent voor Histamine. Dit komt in de praktijk heel veel voor. De stof Histamine zit namelijk in heel veel voedingsmiddelen die je eet. Niet zo gek dus dat je heel gemakkelijk een allergie voor Histamine kunt ontwikkelen in tijden van stress.
Voedingsintoleranties of allergieën zijn dus niet zo onschuldig als dat soms wordt gedacht. Ze kunnen zorgen voor ontstekingen en beschadigingen van al onze slijmvliezen. Van de darmen tot de huid, met chronische klachten tot gevolg.

Wist je dat je hooikoorts moet behandelen, wanneer je geen last hebt?

Heb jij last van:

  • Rode vlekken in je hals of gezicht na het drinken van een glas wijn of het nemen van een douche?
  • Overgewicht terwijl je alleen maar gezond eet, maar geen grammetje afvalt?
  • Je gewrichten na het eten van suiker?
  • Extreme vermoeidheid maar je weet niet waarom?
  • Je buik en je spijsvertering direct na het eten of de volgende morgen?
  • Huid- of spijsverteringsklachten of migraine vlak voor je eisprong of menstruatie?
  • Algemene huidklachten, hooikoorts, maag- of darmklachten, jeuk, hoofdpijn, migraine, hoge bloeddruk, stemmingswisselingen of andere vage klachten?

Dan is een GRATIS Allergiescan iets voor jou!

Maak hier je afspraak voor een gratis Allergiescan

ALGEMEEN      WERKWIJZE & TARIEVEN     ERVARINGEN     DIËTEN