fbpx

Werkwijze en Tarieven Allergiën testen en balanceren

ALGEMEEN      WERKWIJZE & TARIEVEN     ERVARINGEN     DIËTEN      

Werkwijze Allergiën testen en balanceren

In het eerste consult wordt duidelijk of er intoleranties zijn op de allergiën Big Five, die de bouwstenen van je lichaam vormen. Hiernaast meet ik of er andere intoleranties of allergiën naar boven komen, door alle allergie groepen na te lopen. De gevonden allergiën link ik vervolgens met de klacht(en), die je ervaart om te bepalen of er een verband bestaat. Hierna volgt een advies over het aantal behandelingen wat nodig is om de gevonden allergiën te behandelen.

De Allergiën Big Five behandelen

De grootste kans bestaat dat je intoleranties of allergieën hebt ontwikkeld op de 5 stoffen, die in al onze voedingsmiddelen voorkomen namelijk:
Eimix
Calcium
Vitamine C
Vitamine B
Suiker

Bovenstaande 5 basisstoffen, oftewel de allergiën Big Five worden dan ook altijd als eerste door mij getest en zo nodig behandeld. Deze 5 stoffen zijn de belangrijkste bouwstoffen en eigenlijk het fundament van je lichaam. Heb je een koemelkallergie dan hoeft het Het hoeft bijvoorbeeld helemaal niet zo te zijn dat je allergisch bent voor de lactose uit melk, wat veel wordt gedacht, maar juist eerder voor het calcium, het eiwit of de vitamine B in de melk. Het behandelen van op één of meerdere van deze 5 basisstoffen kan al heel erg veel klachten verminderen of laten verdwijnen. 

Overige allergiën behandelen

Na het behandelen van de allergiën Big Five kunnen andere allergeen groepen behandeld worden zoals Tarwe, Zuivel, Hormonen, E-nummers inclusief Zoetstoffen, Pollen en Grassen, enzovoorts. Na het behandelen van welke allergie dan ook volgt altijd een dieet van 25 uur waarin de behandelde stof niet aangeraakt, ingeademd, gedronken of gegeten mag worden. Je lichaam heeft deze tijd nodig om te kunnen ontgiften. Je kunt hier echt wel even een paar uur beroerd van zijn. Let op: wanneer coeliakie bij jou is geconstateerd, of je een anafylactische shock hebt gehad, dan is deze behandeling niet voor jou.   

Ontkoppelen van de stress op de stof

Bij een allergie ontstaat er een stressreactie, zodra je lichaam in contact komt met de stof. Door de stof aan te raken, te drinken, te eten of in te ademen. Tijdens de behandeling neutraliseer ik de stress, die ontstaat wanneer jij in contact staat met het middel. Dit doe ik aan de hand van een protocol wat o.a. bestaat uit het masseren van meridiaan punten. Voor het testen van de stoffen gebruik ik spiertest uit de kinesiologie. Wil je meer weten over de deze werkwijze klik dan hier. Deze methode is snel, eenvoudig, betrouwbaar en volledig veilig ook voor kinderen.

GRATIS allergiescan van 30 minuten plus advies

Ter introductie van deze zeer effectieve methode is het mogelijk om een GRATIS allergiescan uit te laten voeren. In dit consult van 30 minuten meet ik of er bij jou sprake is van een allergie. Is dit het geval, dan test ik de allergiën Big Five 5 om te bepalen of er een probleem is met de opneembaarheid of de verwerking van deze stoffen voor je lichaam.

Uitbreiding van het GRATIS consult van 30 minuten

Wanneer je lichaam na het testen van de allergiën Big Five het lichaam nog meer intoleranties of allergiën aangeeft kun je het consult, indien gewenst, met 30 minuten uitbreiden. In het tweede gedeelte van het consult meet ik alle overige allergiegroepen na zoals Tarwe, Zuivel, Pollen, Bomen en Grassen, E-nummers, Hormonen, enzovoorts. Geeft je lichaam na het testen van de allergieën Big Five geen allergiën meer aan dan kun je de uitbreiding van het consult ook gebruiken om je vitaminen en mineralen te laten doormeten. De kosten voor de uitbreiding van het consult met 30 minuten zijn € 40,-.

Tarieven

Vergoeding via de zorgverzekeraar

Wanneer je aanvullend verzekert bent voor natuurgeneeskundige behandelingen, van therapeuten die aangesloten zijn bij het BATC, dan heb je recht op een vergoeding. Ik verwijs je graag door naar je zorgverzekeraar voor navraag omtrent de hoogte van het bedrag, dat je vergoed krijgt. 

Maak hier je afspraak

ALGEMEEN      WERKWIJZE & TARIEVEN     ERVARINGEN     DIËTEN