fbpx

Body Stress Release Consult

Ben je klaar met:

Vliegangst, Spreekangst of andere angsten voor dingen die je wilt doen of soms gewoon moet doen

Je angst om de deur uit te gaan, vanwege darm- of blaasproblemen

Je eeuwige gepieker over de dingen die er in de toekomst zouden kunnen gebeuren

Boosheid of verdriet uit het verleden, wat iedere keer terugkomt in het heden

Overgewicht, roken, drinken als gevolg van het verdoven van emoties

Klachten of ziekten waarvan je denkt dat ze het gevolg zijn van het vasthouden van je emoties

Dan is Body Stress Release mogelijk iets voor jou!

Energie moet vrij kunnen stromen!

Alles bestaat uit energie. De aarde, de lucht, de dingen om je heen en zo ook jouw eigen lichaam. Energie hebben we nodig om te kunnen leven en dient vrij door je lichaam te kunnen stromen. Energie voed je hormonale systeem om alle hormonen aan te kunnen maken die nodig zijn om je lichaam gezond te houden. Stress, als gevolg van onverwerkte emoties, een negatief zelfbeeld, angsten, enzovoorts kan zich vast gaan zetten in je lichaam en zo lichamelijke, geestelijke en hormonale klachten of ziekten veroorzaken.

Als je lichaam zijn grenzen begint aan te geven, vergeet dan niet om te luisteren

Wat levert een Body Stress Release Consult je op?

Verzet of ontkenning van angst, verdriet, boosheid, schaamte, pijn of welke emotie dan ook voedt de energieblokkades in je lichaam. “Ik wil niet meer moe zijn”, “ik word gek van mijn gepieker”, “ik wil niet dat iemand ziet dat ik bang ben”, “ik vind het vreselijk als ik zo emotioneel word”. Zolang we onszelf blijven veroordelen om wie we zijn, wat we denken en voelen blokkeert dit de energiestroom in ons lichaam. Gevolg hiervan is: lichamelijke klachten.
Jezelf leren accepteren zoals je bent met al je gedachten en emoties creëert verlichting, rust en ruimte in je hoofd, energie in je lichaam en liefde voor jezelf en je omgeving. Je emoties erkennen, aan durven kijken en doorvoelen heft blokkades op en zet het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan om te herstellen van klachten. Hoe meer onverwerkte emoties worden opgeruimd hoe beter je je zult gaan voelen. Lichamelijke, geestelijke- en hormonale klachten worden minder of zullen verdwijnen, je voelt je zelfverzekerder, durft meer jezelf te zijn en hebt meer energie. Er is geen reden meer om je emoties te verdoven, waardoor het gemakkelijk wordt om te stoppen met roken, drinken, ongezond eten of een andere verslaving.

Een lichaam vrij van stress is energiek en functioneert optimaal
en is weer vitaal, zowel fysiek als mentaal 

Werkwijze Body Stress Release Consult

Bijna alle therapievormen zijn gericht op anders leren denken over een situatie die een hevige emotie of angst veroorzaakt. Je kunt je lichaam echter niet leren om anders op een situatie te reageren, wanneer ‘oude pijn’ zich heeft vastgezet in je lichaam. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bindweefsel een van de belangrijkste organen van ons lichaam is. Er is o.a. ontdekt dat bindweefsel al onze ervaringen opslaat. Dit is dan ook de reden waarom je soms van streek kunt raken van datgene wat iemand zegt of doet, terwijl je geen idee hebt waar het vandaag komt. Het zien van Iemand met grote voeten kan al een trigger zijn voor je lichaam dat er gevaar dreigt, wanneer er vroeger iemand is geweest met grote voeten die je pijn heeft gedaan. Je lichaam kan het onderscheid niet maken dat niet iedereen met grote voeten je pijn wil doen. Stilstaan bij de ‘oude pijn’ en de stress eraf halen helpt je lichaam om dit geheugen los te laten en emotionele triggers te laten verdwijnen.

JIk leer je dat het doorvoelen van je ‘oude pijn’ en het opheffen van energieblokkades niet eng is en veel rust en energie in je lichaam terugbrengt. Ik gebruik hierbij technieken uit de Kinesiologie, EFT, Mindfulness en Acupressuur. Kennis van verschillende technieken vind ik belangrijk, omdat iedereen verschillend is en iedereen wat anders nodig kan hebben om bij zijn of haar emoties te kunnen komen. Ook is de gradatie van de angst om een emotie te voelen bij iedereen anders. Voor de behandeling is het niet nodig om de situatie achter de emotie te vertellen, wanneer je dit niet wilt. Te veel over de situatie praten kan er bovendien voor zorgen dat je te veel in je denken terechtkomt, wat weer een vlucht van ons lichaam kan zijn om de emotie niet aan te hoeven aangaan.  

Je hoeft niets mee te nemen naar het consult behalve de wil om iets aan je “probleem” of je klachten te doen. Na de behandeling krijg je oefeningen mee die je thuis kunt doen. Oefeningen die je helpen om de  energieblokkades verder te doorbreken.

Duur, Aantal en Tarief van de behandelingen

De eerste behandeling duurt altijd 60 minuten. Vervolgbehandeling duren meestal 30 minuten tot uiterlijk 45 minuten. Aan het einde van iedere behandeling bepalen we samen of er nog een extra consult nodig is om het voor jou gewenste resultaat te behalen. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig van 30 minuten en 1 van 60 minuten. Het meest voordelig is het om hiervoor een strippenkaart aan te schaffen. Je krijgt dan namelijk 1 behandeling van 30 minuten gratis. 
Wanneer er minder sessies nodig zijn om je angst(en) onder controle te krijgen dan kun je de overige coachingsgesprekken gebruiken voor andere behandelingen. Je mag ook andere leden van je familie of je vriendenkring gebruik laten maken van de strippenkaart. Dit laatste echter wel in onderling overleg.

Vergoeding behandelingen zorgverzekeraar

Wanneer je verzekerd bent voor natuurgeneeskundige behandelingen van therapeuten, die aangesloten zijn bij het BATC, krijg je een gedeelte van de behandeling vergoed. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar je zorgverzekeraar.

Maak hier je afspraak