Behandeling paniek- of angststoornis

Meer dan een miljoen mensen in Nederland tussen de 18 en 65 lijden aan een angststoornis. Je bent dus niet de enige. Het is jammer wanneer je niets aan je angst laat doen, aangezien ik inmiddels al zoveel mensen heb behandeld die van hun paniekaanvallen of angststoornis zijn genezen. Behandeling van een paniek- of angststoornis in mijn praktijk geeft veelal binnen 1 of 2 behandelingen al een groot merkbaar resultaat. Blijf daarom niet langer met jouw angst doorlopen, wanneer het je belemmert de dingen te doen die je graag zou willen doen. Er is namelijk echt wat aan te doen.

Herken jij jezelf in de volgende angst?

I

Heb jij last van hyperventilatie?

I

Heb jij angst om te vliegen of voor andere dingen die je soms moet doen?

I

Heb jij last van faalangst?

I

Ben jij bang om de deur uit te gaan, of dat je een ziekte onder de leden hebt?

I

Word je geregeld overmand door heftige emoties zoals angst, boosheid, schaamte of verdriet?

Symptomen paniekaanval of angsstoornis

Een paniekaanval of angststoornis veroorzaakt een snel opkomende, heftige angst die je zomaar lijkt te overvallen, zonder dat er echt gevaar is.  De klachten bij een paniekaanval of angststoornis zijn hartkloppingen, zweten, benauwdheid, misselijkheid of het gevoel te stikken. De klachten zijn vaak zo heftig dat je angst voor de klachten kunt ontwikkelen.

Ontstaan van de angststoornis

Een angststoornis kan ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis, waarin je heel bang was of je lichaam stijf stond van de adrenaline, om te vechten of te vluchten. Een angststoornis kan ook ontstaan door een lichamelijke ziekte, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen of drugs. Ook heb ik al veel in mijn praktijk ervaren dat een angststoornis wordt overgedragen vanuit de genen van de ouders of door projectie van één van de ouders op het kind.  

Behandeling angststoornis met cognitieve gedragstherapie

Behandeling van paniekaanvallen of een angststoornis met cognitieve gedragstherapie is veelal niet blijvend effectief. In mijn praktijk krijg ik heel veel mensen die al cognitieve gedragstherapie hebben ondergaan. Zij hebben geleerd om hun belemmerende gedachten (gedachten die hun angst(en) veroorzaken om te zetten in helpende gedachten. Hiermee wordt de angst in feite misleid. Je moet wel heel daadkrachtig zijn om je angst zo te blijven misleiden. Daarom zie ik ook zoveel mensen terugvallen. Wanneer het even iets minder gaat in je leven ben je minder goed in staat om je gedachten onder controle te houden. En je gedachten bepalen immers wat je voelt. 

Angst therapie bij Happy Health Academy wel blijvend effectief

Situaties die je hebt ervaren die beangstigend voor je waren slaat je lichaam op als een soort geheugen. Dieren laten spanning los door te gaan trillen. Wij mensen hebben dit niet geleerd en houden het vast. Dit geheugen zorgt ervoor dat je lichaam je in toekomstige, soortgelijke situaties, waarschuwt puur om je voor gevaar en pijn te beschermen. Het probleem is echter dat je lichaam heel onzorgvuldig scant en de situaties waar hij voor waarschuwt veelal helemaal niet bedreigend zijn. Ben je ooit door hond gebeten dan kan het zijn dat je nu in de angst schiet voor elke schattige hond die voorbijkomt. De methodiek die ik toepas, vanuit de kinesiologie, zorgt ervoor dat de opgeslagen angst in je lichaam gewist wordt, van situatie(s) die in je verleden gebeurd zijn. Ook leer je hoe je met toekomstige angst(en) om kunt gaan, zodat ze je niet langer meer belemmeren. Wil je weten hoe dit werkt en of ik jou kan helpen? Vraag dan een vrijblijvend intake gesprek met mij aan.

Ja ik wil een intakegesprek

Behandeling angststoornis

Met angst therapie van Happy Health Academy leer je je weer vrij te voelen om de dingen te doen die je wilt doen in je leven, in plaats van je nog langer te laten belemmeren door angst.

Overwin je angst en vraag vandaag nog een vrijblijvend intakegesprek aan.

Ja dat wil ik

Dan is dit je investering

Ja ik wil een intakegesprek

Vergoeding behandeling paniek- of angststoornis

Wanneer je verzekerd bent voor natuurgeneeskundige behandelingen van therapeuten, die aangesloten zijn bij het BATC, krijg je een gedeelte van de behandeling vergoed. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar je zorgverzekeraar.

Al jaren kampte ik met darmproblemen. Deze problemen waren in de loop der jaren uitgegroeid tot angsten. Vooral de angst om niet op tijd bij het toilet te kunnen zijn. Dit uitte zich door enorme buikkrampen en angst om van huis te gaan. Een dagje weg of op vakantie was voor mij niet te doen. Ik had al diverse therapieën gevolgd, maar zonder blijvend resultaat. Toen kwam Jorine op mijn pad. Ik voelde mij direct heel erg op mijn gemak bij haar. Jorine leerde mij om mijn angsten niet langer te beredeneren en te bevechten, maar ze gewoon aan te gaan. Jorine heeft mij laten voelen en beseffen dat mijn darmklachten de oorzaak zijn van het jarenlang vasthouden van onverwerkte emoties en stress. Een openbaring voor mij. Iedere keer wanneer ik bij Jorine wegging liet ik een gedeelte van mijn bagage van vroeger bij haar achter. Ik voelde mij iedere consult lichter worden.  Al snel kon ik de deur weer uit. Na 3 behandelingen kon ik een weekend weg en na 5 behandelingen ben ik zelfs weer op vakantie geweest. Datgene wat ik bij Jorine heb geleerd zijn lessen voor het leven. Ik heb het volste vertrouwen in mijzelf teruggekregen. Met Jorine haar hulp heb ik mijzelf kunnen helen.

Miranda Roelofsen

Apothekersassistente

Gezien de stress die ik ervaarde in mijn leven besloot ik eerst een coachtraject bij Jorine te volgen. Tijdens de coaching sessies werd ik heel erg bewust van de reden waarom ik al die jaren in dramatische liefdes relaties ben blijven hangen. Relaties die mijn zelfvertrouwen geen goed deden. Ik was namelijk als de dood om alleen te zijn. Mijn angst om alleen te zijn bleek al die jaren groter dan de angst om slecht behandeld te worden. Samen besloten we die enorme angst aan te pakken met angst therapie. Jorine wist mijn enorme angst op te roepen en te doorbreken. Het was alsof er tijdens de behandeling een enorm blok beton voorgoed vanuit mijn buik verdween. De angst die ik dagelijks in mijn buik voelde was weg. Ik heb mij sinds jaren niet meer zo licht gevoeld. Ik heb een punt achter mijn relatie gezet en ik woon sindsdien alleen. Ik leer iedere dag een beetje beter voor mijzelf te zorgen en mijzelf lief te hebben. Jorine ik zal nooit vergeten wat je voor mij hebt betekend!

Anoniem

Jorine coacht, traint en behandelt mensen met stress en stress symptomen. Jorine is Life- en Loopbaan coach,  Vitaliteitscoach, Detox Consultent en Therapeut op het gebied van (Voeding) Intoleranties en Allergieën. Ook past zij technieken vanuit NLP, EFT, Kinesiologie en Mindfulness toe om energieblokkades op te heffen. Zo wordt het zelf genezend vermogen van je  lichaam weer aangezet om angst of stress los te laten en te herstellen van lichamelijke klachten.