Relatietherapie: binnen enkele sessies weer in verbinding met de ander

Herken je jezelf in één van onderstaande situaties? Dan is Relatietherapie mogelijk iets voor jou.

I

Je bent niet happy in de relatie met je partner maar wilt nog wel voor je relatie vechten

Het loopt al lange tijd niet lekker tussen jou en je partner. Jullie lijken elkaar niet meer te kunnen vinden en drukken continu op elkaars pijnpunten. Zelf lukt het jullie niet om dit te doorbreken. Er moet iets gebeuren niet alleen voor jullie maar ook voor de kinderen.

I

Je overweegt bij je partner weg te gaan

De fut is eruit. Je bent er helemaal klaar mee en ziet eigenlijk geen opening meer om de relatie te verbeteren of te redden. Je loopt al langere tijd met het idee in je hoofd om bij je partner weg te gaan en kunt wel wat hulp gebruiken om deze stap zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.

I

Er is een verstoorde relatie tussen jou en je ex-partner, manager, collega of een familielid

Er is een verstoorde relatie tussen jou en je ex-partner, manager, collega of familielid. Dit geeft je stress en je zou dit graag opgelost zien of je er tenminste minder druk om willen maken. Hier kun je wel wat hulp bij gebruiken.

I

Je durft de stap om te gaan daten niet aan

Je zou dolgraag weer een maatje willen om leuke dingen mee te doen en diep in je hart zou je best wel weer een serieuze relatie willen. Je durft alleen niet. Je hebt al zoveel meegemaakt in je leven dat je als de dood bent dat je weer gekwetst wordt. Je vermoedt dat je last hebt van bindingsangst.

Individueel aan je relatie werken

Heb je er wel eens aan gedacht vanuit één kant aan de relatie te werken? Als relatietherapeut help ik jou je relatie met de ander te verbeteren, ook als de ander weinig tijd heeft, het anders ziet of geen zin heeft in relatietherapie.

Sterker nog: ik heb de ervaring dat relatietherapie veel krachtiger en effectiever werkt wanneer mensen eerst een aantal sessies 1 op 1 bij mij volgen, alvorens ik met beide partijen tegelijk praat.

Wanneer je individueel werkt aan de relatie, ben je vrij om ongecensureerd je gedachten en gevoelens te uiten. En wanneer je er even later anders over denkt, is er niets aan de hand: je hebt de ander niet gekwetst of aan het twijfelen gebracht.

Relatietherapie samen of individueel

Met relatietherapie kun je elke gewenste relatie verbeteren

Eenzijdig je relatie verbeteren is niet alleen effectief wanneer je de relatie met je partner wilt verbeteren. Het kan je ook helpen de relatie met je ex-partner, kinderen, je ouders, een collega, je manager of je familieleden te verbeteren. 

Waar kun je mijn hulp als relatietherapeut voor inschakelen:

I

Je voelt je niet gehoord, gezien, gewaardeerd of serieus genomen door je partner

De relatie tussen jou en je partner loopt al lange tijd niet lekker. Het lijkt erop dat je niets goed kan doen in de ogen van je partner. Bovendien drukken jullie continu op elkaars pijnpunten en doen elkaar hiermee een hoop verdriet. Als relatietherapeut help ik jullie binnen no time helder te krijgen waar in jullie relatie de schoen wringt. Ik geef jullie inzicht in elkaars denkwereld en hoe jullie juist gebruik kunnen maken van jullie verschillen in plaats van je eraan te ergeren. Hiernaast leer ik jullie tools en handvatten om de verbinding tussen jullie beiden te herstellen. Uiteraard altijd vergezeld met een gezonde dosis humor.
 

I

Je wilt scheiden met zo min mogelijk lijden

Je ziet geen heil meer in de relatie en wilt bij je partner weg, of je partner heeft aangegeven bij jou weg te willen. Voor alle partijen is het fijn wanneer dit in goede banen wordt geleid met zo min mogelijk lijden. Als relatietherapeut help ik jullie samen of jou individueel om dit proces in zo goed mogelijke banen te leiden.

 

I

Je wilt de communicatie met je ex-partner verbeteren

Je ligt continu overhoop met je ex-partner die je geregeld tot waanzin drijft en heel veel stress bezorgt. Als relatietherapeut help ik jou om de pijn van datgene wat er is gebeurd te helen zodat pijnpunten verdwijnen. Ook help ik je op een andere manier naar het gedrag van je ex-partner te kijken zodat je hier minder tot geen last meer van ervaart. 

I

Het lukt je niet om een leuke partner te vinden

Je hebt geen idee waar je moet beginnen om een leuke partner te vinden. Eerlijk gezegd vind je het super spannend om de stap naar daten te zetten.  Heel diep in je hart verlang je toch wel naar een maatje of een serieuze relatie, maar je wilt niet gekwetst worden. Als Relatietherapeut help ik jou om door deze angst heen te breken en iemand te vinden die bij jou past en waar je je helemaal goed bij voelt. 

I

Je wilt de relatie verbeteren tussen jou en je manager, een collega, of een familielid

Het strookt niet tussen jou en je manager, een collega of een familielid. Het houd je bezig en je komt er niet los van. Je zou er heel wat voor over hebben wanneer je het op zou kunnen lossen of er minder last van zou hebben. Als relatiecoach ben ik in staat om door allerlei thema’s heen te voelen die er zowel bij jou als bij de ander spelen. Hiermee wordt ook direct helder wat er voor nodig is om de verbinding tussen jou en de ander te herstellen of de situatie te kunnen accepteren zoals hij is, waarbij je er minder of geen last meer van ervaart.

Wanneer heeft relatietherapie zin?

$

Wanneer je bereid bent om te kijken naar je eigen aandeel in het geheel.

$

Wanneer je openstaat om te leren.

$

Je bereid om nieuwe aspecten van je ander te zien en daarop te reageren.

$

Wanneer je bereid bent om zo eerlijk en zuiver mogelijk op je eigen handelen te reflecteren.

Wanneer heeft relatietherapie geen zin?

$

Wanneer je hoopt dat de relatietherapeut je partner even goed tot de orde roept.

$

Wanneer je alleen op zoek bent naar een klankbord om over je partner te klagen.

$

Wanneer je je partner hebt overgehaald en je partner niet vrijwillig in therapie gaat.

$

Wanneer het enige doel van relatietherapie voor jou is dat je partner verandert. 

Wat heb ik jou als relatietherapeut te bieden:

Bij mij zul je gaan ontdekken dat datgene wat de ander doet of zegt nooit iets met jou te maken heeft. Echter daar waar het je raakt wel! Dus dat wat de ander zegt is van de ander, maar daar waar het jou raakt is van jou. En daar waar jij geraakt wordt gaan we blootleggen en oplossen. Zodra jouw geraaktheid verdwijnt, verdwijnt de ruzie of het conflict tussen jou en de ander en blijft er alleen begrip, vergeving en verbinding over. Ook wanneer dit betekent dat het beter is om elkaar in liefde los te laten.

Je kunt bij mij terecht voor relatietherapie om de relatie te verbeteren met je partner, ex-partner, je kinderen, je ouders, je familieleden, je manager of je collega. En wanneer de ander niet kan of niet wil geen probleem. Mijn ervaring is dat relatietherapie sneller en effectiever werkt wanneer je deze eerst 1 op 1 volgt.   

Bekijk hier mijn linked-in profiel

Zij gingen jou voor:

 

Toen ik bij Jorine kwam was ik ontzettend gefrustreerd over mijn relatie met Andre.  Hij kon in mijn ogen niets meer goed doen, wat zorgde voor veel ruzie tussen ons.

Van Jorine leerde ik dat datgene wat Andre zei of deed niets met mij te maken had, maar dat hij mij wel spiegelde in een pijn van vroeger: namelijk niet gezien en gehoord voelen. Jorine heeft mij geholpen om dit thema te helen waardoor de pijn verdween en de trigger binnen onze relatie, omtrent dit thema verdween.

Toen ik mijn eigen pijn geheeld had waren er slechts 2 sessies samen met Andre nodig bij Jorine om ervoor te zorgen dat wij sindsdien weer het gelukkigste stel op deze aardbol zijn. De humor is terug tussen ons en we kunnen elkaar regelmatig plagen om datgene waar we eerder zo moeilijk over deden. Zo dankbaar Jorine voor al je inzichten! En mochten we het in de toekomst weer even kwijt zijn dan komen we op tijd terug voor een relatie APK 🙂

Andre en Anita

Ik kon buiten proporties boos worden op René en ik wist ik René hier veel pijn mee deed, maar ik wist ook niet wat ik moest doen om mijn boosheid te doorbreken. Hopeloos werd ik ervan en daardoor alleen nog maar bozer.

Ik had mijn hele leven voor Jan en alleman gezorgd en mijzelf volledig weggecijferd.  Met als resultaat dat mijn ex-man mij van de ene op de andere dag verliet voor een ander. Een jaar later ontmoette ik René. Ik was alleen nog lang niet klaar met de pijn van mijn vorige relatie. En dat heeft René geweten. Alle pijn die ik oppotte werd een snelkookpan en kwam naar buiten in de vorm van boosheid, angst en lichamelijke klachten.

Jorine leerde mij om mijzelf op de eerste plaats te zetten en niet bang te zijn dat René mij dan zou verlaten. Sterker nog René gunde mij alles en verschafte mij eigenlijk een geweldig speelveld om mijzelf te mogen zijn.

Ik vind het nog steeds bijzonder Jorine hoe jij feilloos voelde wat er aan thema’s bij mij speelde en wat ik nodig had om mijn angst en boosheid te doorbreken. Iedereen met uitdagingen in zijn of haar leven zou zichzelf een aantal sessies bij jou moeten gunnen. Wat een bijzonder mens ben jij, dank je wel!

René en Anneke

Wil je met mij werken dan is dit jouw investering:

GRATIS INTAKE

€ 0,-

30 minuten

1-op 1 kennismaking

100% vrijblijvend

Consult alleen

€ 80,-

60 minuten

Voor het verkrijgen van inzicht in jouw eigen gedrag en de invloed hiervan op de relatie met de ander. Je kunt relatietherapie inzetten wanneer je de relatie met de ander wilt verbeteren of wanneer je met zo min mogen lijden de relatie wilt verbreken.

Face to Face of Online

Consult 2 personen

€ 120,-

Consult van 90 minuten samen met je partner, ex-partner, een familie lid, een collega, vriend of vriendin, met als doel om de relatie te verbeteren of wanneer je met zo min mogelijk lijden de relatie wilt verbreken.

Face to Face of Online

STRIPPENKAART 10 CONSULTEN 

€ 720,-

Wanneer je een strippenkaart van 10 consulten aanschaft dan krijg je 1 consult gratis. Je kunt deze strippenkaart voor zowel 60 min als 90 min inzetten, alleen of samen met iemand anders en hij is 2 jaar geldig.

Krijg ik relatietherapie vergoed via mijn zorgverzekering?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent via je zorgverzekeraar dan bestaat de mogelijkheid tot gedeeltelijke vergoeding. Jouw zorgverzekeraar moet dan wel een contract hebben met het BATC, de beroepsvereniging waar ik bij aangesloten ben. Klik hier voor meer informatie.
Wanneer vergoeding voor jou niet mogelijk is zie het dan als een mooie investering in jezelf en in jouw toekomst.

Relatietherapie zowel Online als Face to Face

Relatietherapie bij Happy Health Academy vindt plaats on-line via een Zoom meeting of Face to Face aan de Bruningweg 23 in Arnhem in de multi-functionele ruimte waar zowel coach gesprekken als trainingen plaatsvinden.

Happy Health Academy
Bruningweg 23
6834 CR Arnhem

Happy Health Academy is aangesloten bij:

NOBCO certificering