Cupping Therapie, ter bestrijding van pijn en klachten

O.a. behandeling van Rug-, Schouder- en Nekklachten, Hoofdpijn, Migraine, Gewrichtsklachten, Vermoeidheid, Astma, Darmproblemen, Anti-Cellulite, Vermindering van Buikvet, Anti-Rimpel, enzovoorts

 

Profiteer nu van de speciale kortingen in de maand April

Cupping is het nieuwe masseren

Je hebt het er maar druk mee: je werk, je gezin en o ja, ook nog sporten en een sociaal leven. Door de stress van alledag kunnen je spieren gaan vastzitten of ontstaan er met verloop van tijd allerlei andere stress gerelateerde klachten. Maak in je drukke agenda een moment vrij om alle lichamelijke en mentale spanningen los te laten en probeer cupping!

Cupping?

Cupping is een prachtige Oosterse zuigtechniek, waarbij cups op een geoliede huid worden geplaatst, en daarna via verschillende massage technieken over het lichaam worden geschoven. Door het vacuüm trekken van de cups op de huid wordt de huid en verklevingen los gezogen. De doorbloeding wordt sterk gestimuleerd en gifstoffen worden vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte gebracht.

Door het stimuleren van de bloedsomloop door cupping wordt het bindweefsel zacht en zullen afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Ook worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades opgeheven worden. Wanneer blokkades opgeheven worden kan de energie (Qi) weer vrij stromen. Er is dan weer aanvoer van vers bloed en kunnen voedingsstoffen weer bij de cellen komen. Dit alles zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer wordt aangezet om klachten te verminderen of helemaal te verhelpen.

Anders dan bij een massage kunnen de ruggengraat en schouderbladen in een Cupping behandeling wel meegenomen worden. Dit maakt de behandeling nog effectiever. 

Cupping, de manier om afvalstoffen uit je bindweefsel te verwijderen

Bindweefsel werd vroeger niet als orgaan erkent. Zeer recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bindweefsel verantwoordelijk is voor de aanvoer van voedingsstoffen naar onze cellen en de afvoer van afvalstoffen via onze lymfebanen. Bindweefsel wordt nu als een van de belangrijkste organen in ons lichaam beschouwd en is hier heel veel om te doen. Er blijven namelijk veel te veel afvalstoffen in het bindweefsel hangen, waardoor er niet voldoende doorbloeding en toevoer van voedingsstoffen naar de cellen is, om ons lichaam gezond te houden. Cupping is een fantastische methode om afvalstoffen vrij te maken uit het lichaam, zodat ze hierna afgevoerd kunnen worden.

Voor welke klachten wordt cupping ingezet?

  • Bij (chronische) klachten zoals nek- schouder- en rugklachten 
  • Astma en longklachten
  • Stress en vermoeidheid
  • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid
  • Maag- en darmklachten
  • Neerslachtigheid, of afvlakking van gevoel
  • Een pijnlijke menstruatie of overgangsklachten
  • Als je gewoon even lekker wilt ontspannen en tot rust wil komen

Tijdens een Cupping Therapie massage bij Happy Health Academy wordt klachtengericht gewerkt.  

Cupping als ondersteuning om af te vallen

Wist je dat afvalstoffen zich in je vetcellen opslaan en met name in de vetcellen in de buik. Dit is een belangrijke reden waarom vrouwen het vet op de buik niet meer kwijt kunnen raken. Cupping van de buik wordt daarom ingezet om afvalstoffen daar af te voeren. Dit geldt natuurlijk ook voor dijen en heupen. 

Cupping voor een strakkere huid en tegengaan van rimpels

Met Cupping Therapie kan de kwaliteit van de huid verbeterd worden. Door de sterke bevordering van de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen helpt Cupping om je huid strakker te maken, heeft het een anti-cellulite werking en dringt het rimpelvorming terug.  

Behandelingen

Behandeling van 30 minuten €39,-
Je kunt op het intakeformulier aangeven welke deelbehandeling je wenst te ontvangen. 

1) Nek, Schouders en Rug
2) Gezicht, Nek, Decolleté en Buik
3) Billen, Bovenbenen en Kuiten 

Behandeling van 60 minuten €75,-
Het hele lichaam wordt in deze behandeling meegenomen. Er kan extra aandacht worden besteed aan klachtgebieden. 

Nu alleen in de maand April, ter introductie een Cupping Therapie Behandeling van
30 min voor slechts €19,- i.p.v. €39,-
60 min voor 
slechts €38,- i.p.v. €75,-
(max. 1 p.p.) Je mag ze wel cadeau geven

Strippenkaart

Wanneer je in de maand April een strippenkaart aanschaft voor 5 behandelingen van 30 minuten betaal je niet €175,- maar slechts €150,-

Wanneer je in de maand April een strippenkaart aanschaft voor 5 behandelingen van 60 minuten betaal je niet €350,- maar slechts €250,

Klik hier om je Behandeling of Strippenkaart aan te schaffen

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Wanneer je verzekerd bent voor Natuurgeneeskundige of Kinesiologie behandelingen van therapeuten, die aangesloten zijn bij het BATC, dan kun je een gedeelte van de behandeling vergoed krijgen. Voor meer informatie over de hoogte van de vergoeding verwijs ik je naar je zorgverzekeraar. 

Zelf leren Cuppen voor een strakkere huid,
vermindering van buikvet en om rimpels tegen te gaan

Zelf verantwoord leren Cuppen

Het meest optimale resultaat van cupping krijg je wanneer je de techniek om de dag of dagelijks toepast. Tenminste wanneer je doel is om buikvet kwijt te raken, een strakke huid te krijgen of om rimpels tegen te gaan. De meeste delen van je lichaam kun je namelijk prima zelf behandelen, tenminste wanneer je op de hoogte bent van de verschillende technieken en cups die je kunt gebruiken. En hoe leuk en handig is het om het cuppen samen met een vriendin, je moeder of je partner te leren, zodat je elkaar regelmatig kunt vragen om elkaars rug te behandelen. Je kunt natuurlijk ook gewoon alleen naar de cursus komen om het cuppen te leren en 1 maal in de 2 weken je rug, nek en schouders door mij laten behandelen. De technieken om jezelf te leren cuppen op een verantwoorde manier leer je in de workshop Cupping Therapie. De technieken om jezelf te cuppen, maar ook je partner, een vriendin of je moeder een complete Lichaamsmassage, met cups te geven, leer je tijdens de Cupping Massage Cursus. 

Workshop Cupping | 2.5 uur | Jezelf op een verantwoorde manier leren Cuppen

De workshop wordt gegeven aan kleine groepen van maximaal 6 personen. In 2.5 uur je hoe je je gezicht, je bovenarmen, je buik, je billen en je benen zelf kunt cuppen. Je leert welke cups je hiervoor het beste kunt gebruiken. Massagetechnieken om je doorbloeding te stimuleren, de afvalstoffen uit je bindweefsel te trekken en technieken die je in kunt zetten om cellulite en vet te bestrijden. Bepaal van te voren even goed, voordat je je inschrijft, of je voldoet aan de voorwaarden om een behandeling te ondergaan of een cursus te kunnen volgen. Deze voorwaarden kun je vinden onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je aanvullende informatie t.b.v.. de workshop en een factuur. 

Cursusdag | Jezelf leren Cuppen | Een ander een Cupping massage leren geven

De cursus wordt gegeven aan kleine groepen van maximaal 6 personen, zodat er voldoende tijd is om de technieken te demonstreren en op elkaar te oefenen. Je leert de toepassing van de verschillende formaten cups. In de cursus maken we gebruik van medicinale siliconen cups van een zeer gerenommeerd merk. Op en top hygiënisch en hypoallergeen. In een dag leer je een volwaardige lichaamsmassage aan een ander te geven. De verschillende technieken, die je leert, kun je natuurlijk ook op jezelf toepassen. Je leert alle massagetechnieken, die nodig zijn om de doorbloeding op gang te brengen, afvalstoffen uit het bindweefsel te trekken, klachten te behandelen en technieken die je kunt inzetten om cellulite en vet te lijf te gaan. Bepaal van te voren even goed, voordat je je inschrijft, of je voldoet aan de voorwaarden om een behandeling te ondergaan of een cursus te kunnen volgen. Deze voorwaarden kun je vinden onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je aanvullende informatie t.b.v.. de cursus en een factuur. 

Workshop cupping

Erg leuk om met vriendinnen of collega’s te doen

Arnhem, Bruningweg 23
Lestijden: 19.30 – 22.00 uur
Inloop vanaf: 19.15 uur
Donderdag 2 mei
Vrijdag 3 mei
Maandag 20 mei

Kosten €59 euro p.p. Kleine groepen tot maximaal 8 deelnemers. Het is mogelijk om aparte, exclusieve avond in te plannen met een groep mensen die elkaar kennen. Neem hiervoor even contact met mij op.

Nu alleen wanneer je in de maand April een workshop boekt betaal slechts €39,- in plaats van 59,-. 

Zelf meenemen naar de workshop: een 2 grote badlakens, gemakkelijke kleding, sokken voor in de ruimte, een goed humeur.

Cursusdag cupping

Erg leuk om met je partner of een vriendin te doen

Arnhem, Bruningweg 23
Lestijden: 9.45 – ca. 16.00 uur
Inloop: vanaf 9.30 uur
Zaterdag 18 mei
Zondag 19 mei = vol
Maandag 20 mei 

Kosten 119,95 p.p. Kleine groepen van maximaal 6 personen. De cursusdag is inclusief lekkere lunch

Nu alleen wanneer je in de maand April de cursusdag boekt krijg je er een cuppingset van Ballabaci t.w.v. 37,50 helemaal GRATIS bij. 

Zelf meenemen naar de cursus: 2 grote badlakens, gemakkelijke kleding, sokken voor in de ruimte, een goed humeur.

Wanneer mag Cupping niet ingezet worden

Burn-out
Bij een Burn-out is je lichaam te moe is om van inspanning te kunnen herstellen. Cupping kan namelijk eerst de klachten verergeren, omdat het gifstoffen los maakt in je lichaam, waarna je lichaam ze op kan ruimen. Wanneer je niet over voldoende energie beschikt kan een Cupping behandeling je lichaam nog vermoeider maken. Een ontspanningsmassage is dan een beter alternatief, totdat je weer voldoende energie terug hebt om Cupping aan te kunnen. Bij twijfel gewoon even overleggen.

Hoge bloeddruk
Zwangerschap
Spataderen
Diabetici
Lever, Nier en Hartklachten
Gebruik bloedverdunners en antistollingsmiddelen
Hernia of verschoven wervels. (er kan wel om het gebied heen gewerkt worden)
Kanker en tumoren
Ontsteking van de aders (flebitis)
Couperose, Rosacea, Eczeem of andere huidontstekingen. Hier kan wel omheen gewerkt worden

Cupping kan toegepast worden vanaf 18 jaar tot ongeveer 70 jaar, anders is of wordt de huid te dun.

Ervaringen Cupping Therapie

Cliënten die de Cupping Therapie hebben ervaren omschrijven de massage als verlichtend, ontspannend, soms wat gevoelig maar dan heeft men ook vaak klachten. Men voelt tintelingen en het geeft een diepe warmte zelfs na de behandeling. Bij het masseren met cups ontstaan er geen blijvende rode plekken, maar kan het behandelende gebied rood worden door de sterke bloedcirculatie die opgewekt wordt.

Jaren bij de fysiotherapeut gelopen met rugklachten en wilde eens iets anders proberen. Na de eerste cupping behandeling werden de klachten erger. Ik was bang dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. Jorine had wel van tevoren gezegd dat de klachten even zouden kunnen verergeren, om daarna weer af te nemen. Ze had gelijk. Na 5 behandelingen waren mijn klachten voor de helft minder en na 10 behandelingen was ik pijn vrij en hoefde ik ook niet na 2 weken weer terug te komen. Anders dan dit bij de fysio altijd wel het geval was geweest.  Jorine  super bedankt!!

Marta, Doetinchem

Wow, je voelt echt dat er wat gebeurd. De behandelingen zijn zowel ontspannend als effectief. En met effectief bedoel ik dat je ook echt voelt dat er aan je huid getrokken wordt tijdens het masseren. Het geeft mij een heel goed gevoel dat er ook echt iets gebeurd. En dat er wat gebeurd kan ik iedere keer weer terugzien aan de rood gekleurde plekken die er na de behandeling achterblijven op mijn rug. Heel mijn lichaam weer helemaal goed doorbloed en dat voel ik ook. En ik slaap heerlijk na een behandeling. Het voelt heel fijn voor mij dat ik mijn lichaam op deze manier kan helpen om afvalstoffen kwijt te raken.

Lydia, Arnhem

Ik vind Jorine een prachtig mens. Zij heeft al zoveel voor mij betekend. Naast de cupping behandelingen om mijn lichaam te ontgiften, laat ik iedere 3 maanden een vitaliteitscheck uitvoeren om er preventief voor te blijven zorgen dat ik gezond blijf. Jorine heeft mij van heel veel klachten afgeholpen door mij te begeleiden in mijn proces van chaos in mijn hoofd en van alles moeten naar vanuit liefde naar mijzelf en mijn omgeving kunnen kijken. Bewustwording van datgene wat ik denk, voel en doe en het resultaat hiervan heeft mijn leven veranderd. Ik kan mij nu op elk moment voelen zoals ik mij wil voelen. Tijdens de cupping behandelingen pick ik nog graag even haar brain om zoveel mogelijk van haar te leren over de werking van mijn lichaam, want ze heeft ongelooflijk veel kennis, waar ik graag mijn voordeel mee doe.

Jorine, je bent een schat

liefs Mathilde de Vries, Huissen

 

Ik heb de cursus bij Jorine gevolgd, die overigens heel erg interessant was. Ik behandel de huid van mijn gezicht, bovenbenen en buik nu zelf thuis. Dagelijks of in ieder geval om de dag. Mijn vale huid is veranderd in een goed doorbloed roze babyhuidje. Ook het verschil op de huid van mijn dijen en billen kan ik duidelijk zien, ten opzichte van 2 maanden geleden. Voor mij werkt cupping als een tierelier. Omdat ik zelf niet bij mijn rug kan en mijn moeder, die met mij de cursus heeft gedaan, het niet zo goed kan als Jorine (sorry mam :-)) laat ik Jorine mijn rug, schouders en nek 1 maal in de maand aanpakken. En dat gaat prima zo. Wanneer ik zin heb om tijdens de behandeling te kletsen is dat prima en wanneer ik helemaal wil ontspannen dan is dat ook helemaal prima. Ik voel mij heel erg prettig in Jorine haar gezelschap. Het voelt alsof ik helemaal mijzelf kan zijn en daarom blijf ik graag bij haar komen.

Annemiek, Westervoort