fbpx

Cupping Therapie, ter bestrijding van pijn en klachten

O.a. behandeling van Rug-, Schouder- en Nekklachten, Hoofdpijn, Migraine, Gewrichtsklachten, Vermoeidheid, Astma, Darmproblemen, Anti-Cellulite, Vermindering van Buikvet, Anti-Rimpel, enzovoorts

Cupping is het nieuwe masseren

Je hebt het er maar druk mee: je werk, je gezin en o ja, ook nog sporten en een sociaal leven. Door de stress van alledag kunnen je spieren gaan vastzitten of ontstaan er met verloop van tijd allerlei andere stress gerelateerde klachten. Maak in je drukke agenda een moment vrij om alle lichamelijke en mentale spanningen los te laten en probeer cupping!

Waarom Cupping Therapie?

Cupping is een prachtige Oosterse zuigtechniek, waarbij cups op een geoliede huid worden geplaatst, en daarna via verschillende massage technieken over het lichaam worden geschoven. Door het vacuüm trekken van de cups op de huid wordt de huid en verklevingen los gezogen. De doorbloeding wordt sterk gestimuleerd en gifstoffen worden vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte gebracht.

Door het stimuleren van de bloedsomloop door cupping wordt het bindweefsel zacht en zullen afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Ook worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades opgeheven worden. Wanneer blokkades opgeheven worden kan de energie (Qi) weer vrij stromen. Er is dan weer aanvoer van vers bloed en kunnen voedingsstoffen weer bij de cellen komen. Dit alles zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer wordt aangezet om klachten te verminderen of helemaal te verhelpen.

Anders dan bij een massage kunnen de ruggengraat en schouderbladen in een Cupping behandeling wel meegenomen worden. Dit maakt de behandeling nog effectiever. 

Cupping, de manier om afvalstoffen uit je bindweefsel te verwijderen

Bindweefsel werd vroeger niet als orgaan erkent. Zeer recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bindweefsel verantwoordelijk is voor de aanvoer van voedingsstoffen naar onze cellen en de afvoer van afvalstoffen via onze lymfebanen. Bindweefsel wordt nu als een van de belangrijkste organen in ons lichaam beschouwd en is hier heel veel om te doen. Er blijven namelijk veel te veel afvalstoffen in het bindweefsel hangen, waardoor er niet voldoende doorbloeding en toevoer van voedingsstoffen naar de cellen is, om ons lichaam gezond te houden. Cupping is een fantastische methode om afvalstoffen vrij te maken uit het lichaam, zodat ze hierna afgevoerd kunnen worden.

Voor welke klachten wordt cupping ingezet?

  • Bij (chronische) klachten zoals nek- schouder- en rugklachten 
  • Astma en longklachten
  • Stress en vermoeidheid
  • Hoofdpijn, migraine en duizeligheid
  • Maag- en darmklachten
  • Neerslachtigheid, of afvlakking van gevoel
  • Een pijnlijke menstruatie of overgangsklachten
  • Als je gewoon even lekker wilt ontspannen en tot rust wil komen

Tijdens een Cupping Therapie massage bij Happy Health Academy wordt klachtengericht gewerkt.  

Cupping als ondersteuning om af te vallen

Wist je dat afvalstoffen zich in je vetcellen opslaan en met name in de vetcellen in de buik. Dit is een belangrijke reden waarom vrouwen het vet op de buik niet meer kwijt kunnen raken. Cupping van de buik wordt daarom ingezet om afvalstoffen daar af te voeren. Dit geldt natuurlijk ook voor dijen en heupen. 

Cupping voor een strakkere huid en tegengaan van rimpels

Met Cupping Therapie kan de kwaliteit van de huid verbeterd worden. Door de sterke bevordering van de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen helpt Cupping om je huid strakker te maken, heeft het een anti-cellulite werking en dringt het rimpelvorming terug.  

Behandelingen

Behandeling van 30 minuten €39,-
Je kunt op het intakeformulier aangeven welke deelbehandeling je wenst te ontvangen. 

1) Nek, Schouders en Rug
2) Gezicht, Nek, Decolleté en Buik
3) Billen, Bovenbenen en Kuiten 

Social Deal actie: Cupping behandeling  voor slechts €19,- Deze aanbieding kun je aanschaffen t/m 3 juli en inwisselen  t/m eind augustus 2019 Je kunt de behandeling hier aanschaffen.  Jezelf opgeven kan via whatsapp onder nummer 06 822 962 38

Behandeling van 60 minuten €70,-
Het hele lichaam wordt in deze behandeling meegenomen. Er kan extra aandacht worden besteed aan klachtgebieden. 

Strippenkaart

Wanneer je een strippenkaart aanschaft voor 5 behandelingen van 30 minuten betaal je niet €195,- maar slechts €150,-

Wanneer je een strippenkaart aanschaft voor 5 behandelingen van 60 minuten betaal je niet €350,- maar slechts €300,

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Wanneer je verzekerd bent voor Natuurgeneeskundige of Kinesiologie behandelingen van therapeuten, die aangesloten zijn bij het BATC, dan kun je een gedeelte van de behandeling vergoed krijgen. Voor meer informatie over de hoogte van de vergoeding verwijs ik je naar je zorgverzekeraar. 

Klik hier om je Behandeling of Strippenkaart aan te schaffen

Jezelf of een ander leren Cuppen als klachtbehandeling of voor een strakkere huid,
vermindering van buikvet en om rimpels tegen te gaan

Workshop Cupping van 2.5 uur

Cup jezelf gezond en slank

Leer hoe jij jezelf een cuppingmassage kunt geven met een workshop cupping van 2,5 uur. Cupping stimuleert de doorbloeding van je huid en de afvoer van afvalstoffen uit je bindweefsel en vetcellen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van je huid en wordt er korte metten gemaakt met plaatselijk vet. Bijvoorbeeld op je buik, benen en billen. Met cupping behaal je optimaal resultaat wanneer je de techniek om de dag of zelfs dagelijks toepast. In 2,5 uur tijd leer je welke massagetechnieken effectief zijn om je huid te verbeteren en plaatselijk af te slanken.

Een hilarische avond uit
Naast het feit dat je iets waardevols leert, is de workshop ook meteen een hilarisch avondje uit. Je oefent namelijk op elkaar en wat denk je dat er gebeurt wanneer je een aantal dames in een ruimte stopt en siliconen cups laat bedienen? Precies, dan kun je ervan uitgaan dat je de volgende dag nog last hebt van je buikspieren!

Bepaal van te voren even goed, voordat je je inschrijft, of je voldoet aan de voorwaarden om een behandeling te ondergaan of een cursus te kunnen volgen. Deze voorwaarden kun je vinden onderaan deze pagina. Na aanschaf van de workshop neem ik contact met je op om een datum af te stemmen. 

Heb je vragen? Neem dan even contact op.

1 daagse cursus Cupping Therapie Massage

Ben je masseur of therapeut dan is het een verrijking wanneer je Cupping in je praktijk kunt toepassen. Deze cursusdag is voor jou bedoeld wanneer je Cupping als klachtbehandeling of wilt inzetten om je cliënten een algehele lichaamsmassage te geven. Uiteraard mag je ook meedoen wanneer je wilt leren hoe je je partner kunt masseren. Je hoeft geen massage opleiding te hebben gedaan om deze cursus te kunnen doen. Deze 1 daagse cursus wordt gegeven aan kleine groepen van maximaal 6 personen, zodat er voldoende tijd is om de technieken te demonstreren en op elkaar te oefenen.

Je leert de toepassing van alle formaten cups en de verschillende technieken die je kunt toepassen. In de cursus maken we gebruik van medicinale siliconen cups van een zeer gerenommeerd merk. Op en top hygiënisch en hypoallergeen. In een dag leer je een volwaardige lichaamsmassage aan een ander te geven. De verschillende technieken, die je leert, kun je natuurlijk ook op jezelf toepassen. Je leert alle massagetechnieken, die nodig zijn om de doorbloeding op gang te brengen, afvalstoffen uit het bindweefsel te trekken, klachten te behandelen en technieken die je kunt inzetten om cellulite en vet te lijf te gaan. Bepaal van te voren even goed, voordat je je inschrijft, of je voldoet aan de voorwaarden om een behandeling te ondergaan of een cursus te kunnen volgen. Deze voorwaarden kun je vinden onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je aanvullende informatie t.b.v. de cursus en een factuur. 

Workshop cupping

Erg leuk om alleen, een vrijgezellenfeestje, met vriendinnen of collega’s te doen

Arnhem, Bruningweg 23
Lestijden: 19.30 – 22.00 uur
Inloop vanaf: 19.15 uur
Workshops zijn mogelijk op maandag en dinsdag.

Eerstvolgende workshop datum:
Vrijdag 21 juni a.s.

Kosten €59 euro p.p. Het is mogelijk om aparte, exclusieve avond in te plannen met een groep mensen die elkaar kennen. Neem hiervoor even contact met mij op.
Wanneer de data vol zijn worden er nieuwe data ingepland.

Social Deal actie: Cupping workshop voor slechts €19,-
Je kunt de workshop ook hier aanschaffen. Jezelf opgeven kan via whatsapp onder nummer 06 822 962 38
De data worden individueel met je afgestemd op het moment dat je je opgegeven hebt.

Zelf meenemen naar de workshop: een 2 grote badlakens, gemakkelijke kleding, sokken voor in de ruimte, een goed humeur.

Cursusdag cupping

Voor Therapeuten of wanneer je je partner wilt leren masseren

Arnhem, Bruningweg 23
Lestijden: 10.00 – ca. 16.30 uur
Inloop: vanaf 9.45 uur
Zaterdag 18 mei vol
Zondag 19 mei vol
Maandag 20 mei vol
Woensdag 19 juni 
Vrijdag 9 augustus

Kosten 145,- p.p. 
De cursus wordt gegeven aan kleine groepen van  maximaal 6 personen. De cursusdag is inclusief lekkere lunch en de gehele dag, thee, koffie, fris, fruit soep en wat lekkers.

Na de cursus krijg je uiteraard een certificaat

Zou je de cursus al eerder willen volgen geef dit dan even aan door ons een berichtje te sturen. Zodra er genoeg aanmeldingen kunnen wij extra dagen inplannen.

Zelf meenemen naar de cursus: 2 grote badlakens, gemakkelijke kleding, sokken voor in de ruimte, een goed humeur.

Heb je een vraag over Cupping? Stel deze hieronder.

Wanneer mag Cupping niet ingezet worden

Burn-out
Bij een Burn-out is je lichaam te moe is om van inspanning te kunnen herstellen. Cupping kan namelijk eerst de klachten verergeren, omdat het gifstoffen los maakt in je lichaam, waarna je lichaam ze op kan ruimen. Wanneer je niet over voldoende energie beschikt kan een Cupping behandeling je lichaam nog vermoeider maken. Een ontspanningsmassage is dan een beter alternatief, totdat je weer voldoende energie terug hebt om Cupping aan te kunnen. Bij twijfel gewoon even overleggen.

Hoge bloeddruk
Zwangerschap
Spataderen
Diabetici
Lever, Nier en Hartklachten
Gebruik bloedverdunners en antistollingsmiddelen
Hernia of verschoven wervels. (er kan wel om het gebied heen gewerkt worden)
Kanker en tumoren
Ontsteking van de aders (flebitis)
Couperose, Rosacea, Eczeem of andere huidontstekingen. Hier kan wel omheen gewerkt worden

Cupping kan toegepast worden vanaf 18 jaar tot ongeveer 70 jaar, anders is of wordt de huid te dun.

Ervaringen Cupping Therapie Behandelingen, Workshop en Cursus

Cliënten die de Cupping Therapie hebben ervaren omschrijven de massage als verlichtend, ontspannend, soms wat gevoelig maar dan heeft men ook vaak klachten. Men voelt tintelingen en het geeft een diepe warmte zelfs na de behandeling. Bij het masseren met cups ontstaan er geen blijvende rode plekken, maar kan het behandelende gebied rood worden door de sterke bloedcirculatie die opgewekt wordt.

Enkele korte reacties die mensen na de behandeling teruggaven: “Ik ondervind heel erg veel verlichting na de behandeling in mijn lijf” (iemand met fibromyalgie), “Ik voelde al direct verlichting in mijn nek en schouders”, Ik heb sinds lange tijd de hele nacht doorgeslapen”, “mijn menstruatie is ineens doorgebroken” (iemand waarbij al een jaar de menstruatie niet doorbrak), “Mijn stoelgang kwam ineens op gang”, “Ik voel me echt top na de behandeling! Veel minder spanning op nek en schouders, en heb onwijs lekker geslapen afgelopen paar nachten”.

Cupping Behandeling

Jaren bij de fysiotherapeut gelopen met rugklachten en wilde eens iets anders proberen. Na de eerste cupping behandeling werden de klachten erger. Ik was bang dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. Jorine had wel van tevoren gezegd dat de klachten even zouden kunnen verergeren, om daarna weer af te nemen. Ze had gelijk. Na 5 behandelingen waren mijn klachten voor de helft minder en na 10 behandelingen was ik pijn vrij en hoefde ik ook niet na 2 weken weer terug te komen. Anders dan dit bij de fysio altijd wel het geval was geweest.  Jorine  super bedankt!!

Marta, Doetinchem

Cupping Behandeling

Wow, je voelt echt dat er wat gebeurd. De behandelingen zijn zowel ontspannend als effectief. En met effectief bedoel ik dat je ook echt voelt dat er aan je huid getrokken wordt tijdens het masseren. Het geeft mij een heel goed gevoel dat er ook echt iets gebeurd. En dat er wat gebeurd kan ik iedere keer weer terugzien aan de rood gekleurde plekken die er na de behandeling achterblijven op mijn rug. Heel mijn lichaam weer helemaal goed doorbloed en dat voel ik ook. En ik slaap heerlijk na een behandeling. Het voelt heel fijn voor mij dat ik mijn lichaam op deze manier kan helpen om afvalstoffen kwijt te raken.

Lydia, Arnhem

Cupping Behandeling, Vitaliteitscheck, Coachtraject

Ik vind Jorine een prachtig mens. Zij heeft al zoveel voor mij betekend. Naast de cupping behandelingen om mijn lichaam te ontgiften, laat ik iedere 3 maanden een vitaliteitscheck uitvoeren om er preventief voor te blijven zorgen dat ik gezond blijf. Jorine heeft mij van heel veel klachten afgeholpen door mij te begeleiden in mijn proces van “chaos in mijn hoofd en van alles “moeten naar “vanuit liefde naar mijzelf en mijn omgeving kunnen kijken“. Bewustwording van datgene wat ik denk, voel en doe en het resultaat hiervan heeft mijn leven veranderd. Ik kan mij nu op elk moment voelen zoals ik mij wil voelen. Tijdens de cupping behandelingen pick ik nog graag even haar brain om zoveel mogelijk van haar te leren over de werking van mijn lichaam, want ze heeft ongelooflijk veel kennis, waar ik graag mijn voordeel mee doe.

Jorine, je bent een schat

liefs Mathilde de Vries, Huissen

 

Cupping Workshop en Cupping Behandeling

Ik heb de workshop bij Jorine gevolgd, die overigens heel erg interessant was. Ik behandel de huid van mijn gezicht, bovenbenen en buik nu zelf thuis. Dagelijks of in ieder geval om de dag. Mijn vale huid is veranderd in een goed doorbloed roze babyhuidje. Ook het verschil op de huid van mijn dijen en billen kan ik duidelijk zien, ten opzichte van 2 maanden geleden. Voor mij werkt cupping als een tierelier. Omdat ik zelf niet bij mijn rug kan en mijn moeder, die met mij de cursus heeft gedaan, het niet zo goed kan als Jorine (sorry mam :-)) laat ik Jorine mijn rug, schouders en nek 1 maal in de maand aanpakken. En dat gaat prima zo. Wanneer ik zin heb om tijdens de behandeling te kletsen is dat prima en wanneer ik helemaal wil ontspannen dan is dat ook helemaal prima. Ik voel mij heel erg prettig in Jorine haar gezelschap. Het voelt alsof ik helemaal mijzelf kan zijn en daarom blijf ik graag bij haar komen.

Annemiek, Westervoort

Cupping Cursus

Oh wat was Jorine enthousiast om de cupping cursus te geven. Daar werd ik helemaal blij van. Zonder enige massage ervaring vond ik het best spannend en zeker om dat samen met een andere cursist te doen die al massage ervaring had. Maar Jorine gaf me vertrouwen en stimuleerde mij vooral om mijn gevoel in de cup en de massage te leggen. Dat was zeer waardevol. Jorine legt goed uit over het gebruik van de techniek, het kiezen van de juiste cup en hoe je deze op de goede manier en op de goede plek moet inzetten. Ze neemt de tijd en heeft veel oog voor diegene die op de massagetafel ligt alsook voor diegene die de cupping massage geeft.
Het is ontzettend leuk om van Jorine te leren en het mooie is dat je het daarna ook op jezelf kan toepassen. Een echte aanrader dus!

Dank je wel lieve Jorine!         Petra Fleskes, Huissen