De aarde heeft een burn-out

[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox”]

Mijn vriend zei vanmorgen: ‘het lijkt wel of de aarde een burn-out heeft’. Ik vond dit wel een heel mooie metafoor voor de (gedeeltelijke) lockdown waar we momenteel in zitten. Het lijkt inderdaad wel of de aarde er klaar mee is, met de manier waarop wij met haar omgaan. De ontbossing, milieuverontreiniging, overbevissing, CO2 uitstoot, terrorisme, individualisme, enzovoorts, enzovoort.

De aarde is burn-out! Uitgeput!
Ze is het zat en heeft het leven op aarde abrupt tot stilstand gebracht.

En wanneer je een burn-out hebt dan ben je ziek en heb je tijd nodig om te herstellen. Te herstellen van alle schade die is aangericht, als gevolg van jarenlange verwaarlozing.

De aarde is aan het herstellen en dat is merkbaar.

Het internationale vliegverkeer is over de hele wereld stilgevallen, de files zijn verdwenen, de productie van industriële goederen is gedaald, cruiseschepen liggen voor anker, energiecentrales draaien op halve kracht. Het levert een gigantisch herstel op voor onze aarde en voor het klimaat. Als het herstel zo doorgaat halen we de klimaatdoelstellingen al voor het einde van het jaar.

De lucht boven Wuhan en Milaan was in lange tijd niet zo schoon. In april van het jaar 2019 verzamelde een schoonmaakteam nog 3 ton zwerfafval op de Mount Everest, die nu gesloten is voor bergbeklimmers.

Klimaatactivisten zien met verbazing gebeuren waar zij al decennialang voor strijden. Regeringen komen in zeer korte tijd in actie en mensen zijn bereid om in een heel korte tijd hun gedrag te veranderen. 

Bewustwording van het effect van ons handelen

Nu de aarde herstelt en het leven vertraagt gaan de mensen zich ineens veel meer met elkaar verbinden. Ook krijgen we ineens tijd voor onszelf nu alle vergaderingen, netwerkborrels, workshops, evenementen, verjaardagen, enzovoorts zijn afgeschaft. Er is weer tijd om aan de relatie met onze partner en kinderen te werken. Het is nu de tijd om je weer met jezelf te verbinden en te voelen of je het nog op dezelfde manier verder wilt.

Want beseffen we niet ineens allemaal dat we het misschien wel met zijn allen te goed hadden en dat we met veel minder kunnen volstaan of dat het ook anders kan, zodat de aarde op de nieuwe manier veel langer kan voorbestaan…….

Deel je ervaring met mij.

Ik ben benieuwd of mijn verhaal je raakt of inspireert. Ik zou het super vinden als je met mij zou willen delen wat mijn verhaal met je doet en wat het je brengt. Je kunt dit doen via info@happyhealthacademy.nl

Mindfulness Training voor bewustwording

je bewustwording is key om te kunnen veranderen. Om los te laten wat niet meer funtioneel voor je is. Als mens willen we graag alles onder controle houden en probeert je lichaam je te behoeden voor verandering, want dat ziet je lichaam als gevaar. Wil jij minder gehaast door het leven en meer te leren genieten van de kleine dingen. Niet meer hoeven presteren of hoeven vechten voor je plekje. Mindfulness leert je de controle los te laten. Te zien wat voor jou echt belangrijk is in jouw leven en dit meer te gaan leven. Is dit wat je meer zou willen?

Happy Healthy Me Facebook groep

Heb jij je al aangesloten bij onze mooie Facebook Groep. Een groep waarin je juist imperfect mag zijn. We willen allemaal naar de perfectie terwijl we juist ook imperfect zijn. We willen onze imperfecte kant graag verstoppen voor de buitenwereld en dat kost bakken vol met energie. Wat zou het jou opleveren om helemaal jezelf te kunnen zijn? Neem een kijkje in de groep. We coachen hier ook live aan de hand van vragen die anoniem aan ons zijn opgestuurd, met uitdagingen waar mensen in hun leven tegenaan lopen. 

Inschrijven voor Happy Health News

Wanneer mijn blog je inspireert en je vaker dit soort persoonlijke anekdotes opgestuurd wilt krijgen om er iets van te kunnen leren, schrijf je dan in op het Happy Health News. Dan ontvang je maximaal 1 maal in de twee weken een e-mail van mij met een inspirerend verhaal.

[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox”]

Jorine Is zowel coach als therapeut. Daarom kun je bij haar terecht voor zowel lichamelijke, mentale als hormonale klachten. Jorine coacht, traint en behandelt mensen met stress en stress gerelateerde klachten zoals: angst(en), overgewicht,  chronische stress en burn-out, spijsverteringsklachten, klachten rondom de overgang, rug, schouder en nekklachten, voedingsintoleranties, hooikoorts, ongecontroleerde emoties en verslavingen. Ook geeft zij Mindfulness trainingen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.