Er zijn van die momenten in je leven, dat je je maar druk blijft maken over dezelfde dingen. Je merkt dat je de behoefte hebt om je frustratie over de situatie iedere keer aan anderen te vertellen. Eigenlijk is die frustratie een verkapte uiting van je pijn om niet gezien, gehoord, erkend, geaccepteerd of gewaardeerd te worden. Er zijn ook nog andere benamingen aan te geven, maar in die strekking ligt het wel. Dan is het fijn wanneer iemand anders je even een spiegel voorhoudt om aan te geven dat je je verhaal al vier keer verteld hebt en het misschien tijd wordt om er wat mee te gaan doen. En als je dit niet durft of niet weet hoe, om hier dan hulp bij te gaan zoeken.
Al die tijd dat je er niets aan doet, blijf je de pijn of frustratie voelen, dat de dingen niet lopen zoals je ze graag zou willen. Op je werk, in je relatie, binnen je familie of waar dan ook. Al die tijd dat je geen beslissing neemt levert je verdriet en frustratie op. En hoe langer het duurt zelfs angst of ongezonde stress.
Hoe moeilijk het doorhakken van een knoop ook lijkt, al snel nadat je hem doorgehakt hebt, zal er een last van je schouders afvallen.
Kun je de lichamelijk opluchting hiervan al voelen, wanneer je jezelf deze situatie inbeeldt?
In plaats van te berusten in de situatie die je elke dag maar weer overkomt, ga je zelf weer aan het roer zitten om de situatie te creëren, die wel goed voor je voelt.
Pas wanneer je “het oude vertrouwde” loslaat, omdat het je niet meer past, ontstaat er ruimte voor nieuwe dingen in je leven waar je wel gelukkig van wordt.
Welke knopen heb jij voor jezelf door te hakken?

 

Vind je ons leuk, laat het ons weten, door in onderstaande afbeelding  op “vind ik leuk” te klikken.

Dank je wel voor je bijdrage.

Share This