Voor vrouwen die op zoek zijn naar

RUST, ENERGIE & BALANS

ENERGIE

Heb je regelmatig het gevoel verschrikkelijk vermoeid te zijn en niet te begrijpen waar het vandaan komt? Heb je na het eten vaak last van een “after dinner dip” en ga je het liefst zo snel mogelijk gestrekt op de bank? Hunker je geregeld naar zoete of juist zoute tussendoortjes wanneer je je even flauw voelt? Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel na het eten, van obstipatie, winderigheid of diarree? Word je ‘s nachts ineens wakker zonder te weten waarom en wordt je niet uitgerust wakker? Heb je last van huidklachten, je hormonen, diabetes 2, hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol? Komen de kilo’s er de afgelopen jaren alleen maar aan in plaats van dat ze eraf gaan?

Dan is een vitaliteitscan en voedingadvies iets voor jou!

Voeding als brandstof voor de motor van je lichaam

Wanneer je een dieselauto hebt waar je benzine in tankt zal deze minder goed gaan lopen of er zelfs helemaal mee stoppen. Zo werkt het ook met het voedsel, dat je eet. Wanneer je voedsel eet waar je gevoelig voor bent, of waar je lichaam niet genoeg brandstof van kan produceren, dan heeft dit gevolgen voor de werking van je lichaam en je geest.
Wanneer je niet genoeg bouwstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt dan worden alleen jouw primaire lichaamsprocessen van voeding voorzien en komen minder belangrijke lichaamsprocessen niet aan de beurt. Het kan zijn dat je spijsvertering gaat vertragen, dat het je ineens opvalt dat je haar dof wordt en je nagels af gaan breken, je last krijgt van stemmingswisselingen, enzovoorts. Zo weet iedereen inmiddels dat een tekort aan B12 of D3 tekort ervoor kan zorgen dat je erg vermoeid raakt of zelfs depressief wordt.

Risico van tekorten aan voedingstoffen voor je lichaam

Wanneer je lichaam een tekort heeft aan voedingsstoffen en wordt gevoed met voeding die je lichaam energie kost zoals bijvoorbeeld suiker, snelle koolhydraten of voeding waar je intolerant voor bent dan verhongert je lichaam letterlijk. Je lichaam krijgt hier stress van, zet aan tot overgewicht en op de lange termijn tot welvaartsziekten; het probleem van deze eeuw.
We worden als mensen wel steeds ouder, omdat er steeds meer ziekten behandeld kunnen worden, maar we worden ouder met steeds meer lichamelijke en geestelijke klachten; waardoor onze levensvreugde afneemt.

Leren wat je lichaam nodig heeft om gezond te worden en te blijven

Bij natuurvolkeren zijn stofwisselingsziekten als reuma, allergieën, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker zo goed als onbekend. Dit is logisch, omdat zij geen bewerkte voeding eten en niet op elke hoek van de straat worden geconfronteerd met het aanbod van fast food ketens. Dus dan ben jij verloren, omdat jij er wel elke dag aan wordt blootgesteld? Nee hoor, een heel belangrijk aspect om gezond te eten is kennis over wat voeding met jouw lijf doet. Wanneer je leert van welke voeding jouw lichaam energie krijgt, ga je hier automatisch meer van eten en de voeding waar je moe van wordt vaker laten staan.

Vitaliteitscan

Om te beoordelen wat jouw lichaam juist wel en niet nodig heeft, meten wij jouw lichaam door. Na de meting weet je welke tekorten je aan zou moeten vullen om je weer energiek te kunnen voelen en welke voedingsmiddelen jouw lichaam minder goed verdraagt en je dus beter kunt laten staan. Bovendien hoef je niet zomaar meer supplementen te gaan slikken zonder dat je weet of je deze wel echt nodig hebt.
Voorkom ziekte op de lange termijn door tekorten op tijd aan te vullen.
Voor de uitvoering van de meting wordt de spiertest gebruikt. Voor meer informatie klik hier voor “werkwijze Kinesiologie”.

Betreffende wat je beter wel en beter niet kunt eten,
geldt ook hier meten is weten!

Voedingsadvies

Een voedingsadvies van Happy Health Academy zet je in wanneer je een specifiek doel wilt bereiken. Je wilt leren hoe je met de juiste voeding:

Z

je bloeddruk of cholesterol kunt verlagen,

Z

je hormonen in balans kunt brengen, om blijvend gewicht te verliezen,

Z

je wilt leren hoe je door middel van voeding de kans verlaagt op gezondheidsproblemen en klachten als diarree, obstipatie, eczeem, slaapproblemen, gewrichtsproblemen, ontstekingen, concentratie, vermoeidheid, enzovoorts kunt verminderen,

Z

minder tot geen vlees meer hoeft te eten om aan de juiste voedingsstoffen voor je lichaam te komen, in het kader van je gezondheid, de dieren en het milieu,

Z

je bloedsuiker stabiel kunt houden, in het geval van diabetes 2,

Z

je hormonen in balans kunt brengen, zodat je minder last hebt van stemmingswisselingen,

Z

je sportprestaties te verbeteren

Samen met jou kijken wij naar jouw voedingspatroon en je levensstijl om te bepalen wat er voor jou nodig is om jouw doelstelling te behalen. Belangrijke aspecten die wij hierin meenemen zijn: medicijn gebruik, achterhalen en aanpakken van de oorzaak van je klachten, kennisoverdracht over gezonde voeding, welke producten haal je in de supermarkt en welke ergens anders, welke basis ingrediënten haal je in huis, hoe kun je simpel en snel een gezonde maaltijd in elkaar draaien en hoe betrek je je gezin bij het behalen van je doelstelling.
Je leert gezond te eten met lekkere producten, want gezond eten moet wel lekker zijn om het vol te kunnen houden.

Werkwijze

Z
Voorafgaand aan het consult word je gevraagd om een intakeformulier in te vullen met vragen over je huidige leefpatroon. Hiermee besparen wij tijd tijdens het consult, die wij graag willen besteden aan de daadwerkelijke behandeling.

Tarief

Z
Doormeten van vitaminen en mineralen 30 min € 39,-
Z
Voedingsadvies zonder meting 60 min € 80,-
Met bijvoorbeeld als doel om cholesterol te verlagen, diabetes 2 om te keren, blijvend gewicht te verliezen, hormonen in balans te brengen, minder vlees te gaan eten of gewoon om gezonder te leren eten.
Z
Vitaliteitscan: consult 75 min €  99,-
Doormeten eiwitten, vezels, vetten, enzymen, vitaminen, mineralen evenals de intolerantie hoofdgroepen: melkeiwit, melklactose, gluten, fructose, en suiker.
Afhankelijk van de tijd kunnen aanvullende, specifieke voedingsmiddelen doorgemeten worden zoals bijvoorbeeld E-nummers of voedingsstoffen, waarvan een vermoeden bestaat dat deze klachten geven.
Z
Vergoeding mogelijk via de zorgverzekering in het aanvullend pakket. Meer informatie hierover kun je vinden onder “Algemeen” bij “Contact en Vergoedingen”.

Omdat jouw Lichaam en Geest het kostbaarste bezit zijn wat je hebt en je er nog je hele leven mee mee vooruit moet.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op voor het maken van een afspraak.

4 + 1 =

Het advies dat ik heb gekregen was zeer professioneel

 

“Ik dacht dat ik al heel gezond at, elke dag groente smoothies, weinig tot geen vlees of vis, geen melkproducten. Toch was ik erg benieuwd of wat ik at wel voldoende zou zijn en of ik mijn lichaam toch niet ergens tekort deed. Ik bleek inderdaad vitamine B12, eiwitten en goede vetzuren (omega 3) tekorten te hebben. Heel blij met het advies wat ik hierin kreeg zodat ik met simpele aanpassingen aan mijn voeding nu zeker weet dat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg”.
Erna van Maaren

Deskundige op het gebied van leefstijl en voeding

Share This