fbpx

Een Gezond Gewicht

Zonder Dieet Gratis informatiegesprek

Een Gezond Gewicht

Zonder Dieet Gratis informatiegesprek

Herken je dat?

$

Dat stress in jouw leven de veroorzaker is van jouw overgewicht of ondergewicht?

$

Je na elke afvalpoging weer terugkomt op je oude gewicht, of zelfs nog zwaarder weegt dan voordat je met afvallen begon?

$

Er iedere keer weer nieuwe afvaltechnieken op de markt komen en gouden bergen beloven, maar uiteindelijk geen van allen blijken te werken?

$

Je jezelf troost met (ongezond) eten wanneer je niet lekker in je vel zit? Of beloont met (ongezond) eten, wanneer er iets te vieren valt? 

$

Het heel moeilijk is om gezond te eten en regelmatig te bewegen wanneer je stress hebt of niet lekker in je velt zit?

$

Het lastig is om nee te zeggen tegen traktaties op een verjaardag, wanneer iemand moeite heeft gedaan om iets lekker voor je te bakken.

$

Je in gezelschap regelmatig bezwijkt, onder de groepsdruk, om dingen te eten of te drinken, die je voor een gezond gewicht beter niet zou kunnen nemen?

De dieetindustrie is de enige winstgevende industrie met
een mislukkingspercentage van 98%

Diëten is niet jouw weg om een gezond gewicht te behalen

De dieetindustrie springt in op je vurige wens om kilo’s te verliezen. In het begin verlies je vaak snel kilo’s, maar op een gegeven moment stopt het. Op dit punt moet je nog harder werken om meer gewicht te verliezen door nog minder te gaan eten of nog harder te sporten. Je stofwisseling gaat omlaag, waardoor je niet verder afvalt en zelfs last kunt krijgen van obstipatie. Je krijgt steeds meer trek in allerlei zoete of zoute voedingsmiddelen en af en toe wordt je zelfs overvallen door onbedwingbare eetbuien. Wanneer je weer gewoon gaat eten schieten de kilo’s er letterlijk weer aan en lijk je iedere keer zelfs op een hoger gewicht uit te komen, dan voor je met diëten begon. Een gezond gewicht lijkt ineens weer mijlenver weg.

De keerzijde van alle pogingen om af te vallen en jezelf onder controle te houden, hoe goed bedoeld ook, zouden dus niet alleen je overwicht kunnen verergeren, maar zelfs de oorzaak van jouw overgewicht kunnen zijn.

Slimme vrouwen diëten niet

Je weet zelf heel goed wat er nodig is voor een gezond gewicht

Wanneer je eerlijk tegen jezelf bent, dan weet je echt wel welke paden je in de supermarkt beter over zou kunnen slaan. Dat het gezonder is om een stuk fruit te eten dan een koekje of een stuk gebak en dat een stuk wandelen of sporten ‘s avond beter is dan de hele avond seris kijken op Netflix. Maar waarom lukt het ons dan niet om hier structureel naar te handelen?

Simpel omdat:

$

Je net als ieder ander mens geneigd bent om (ongezond) te eten of een glaasje wijn te pakken, wanneer je niet zo lekker in je vel zit. Pijn, angst, verdriet, woede, schaamte en jaloezie gevoelens verdoven we liever dan dat we ze voelen.

$

Je net als de meeste mensen gemakkelijk zwicht voor de druk van de groep. Wanneer we met anderen zijn willen we niet opvallen, uit de toon vallen, of de ander teleurstellen. Bijvoorbeeld wanneer een vriendin speciaal voor de gelegenheid een overheerlijke cake gebakken heeft. 

$

Je dagelijks veel ballen in de lucht moet houden. In tijden van stress vraagt ons lichaam om koolhydraten of suikers om te kunnen vechten of te vluchten. Omdat je  suikers niet letterlijk nodig hebt lukt het je lichaam niet meer om de suikers allemaal te verbranden.

$

Je hebt geleerd om jezelf met eten te troosten of te belonen. Al vanaf dat je een baby was werd je zoet gehouden met melk of iets anders zoets, wanneer je huilde of je je niet kon vermaken.

Het vergt discipline om al vanaf je jeugd bezig te zijn met je zelfbeeld en je gewicht….

Ben je er helemaal klaar voor om te leren wat er
ECHT nodig is om jouw gezonde gewicht te behalen?

 

Laat mij jou dan helpen!

 

In 8 consulten leer ik jou:

 

Wat je beter wel en niet kunt eten

De deskundigen buitelen continu over elkaar heen met uiteenlopende meningen, over datgene wat nu wel en niet gezond voor je is. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel net even weten. Als Vitaliteitscoach en Voedingsdeskundige leer ik jou wat je ECHT moet weten over voeding om een gezond gewicht te kunnen behalen en te behouden. Mijn advies naar jou is een advies dat bij jou past, praktisch toepasbaar voor je is en dat lekker is, want anders ga je het niet volhouden.

Jezelf te leren accepteren zoals je bent

Wanneer je eigenwaarde of zelfvertrouwen niet groot is ben je geneigd om jezelf veel naar beneden te halen. Wanneer je negatieve gedachten over jezelf hebt en veel vrouwen hebben die, dan doet dit iets met je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Wanneer je niet lekker in je vel zit zorgt dit er bij veel vrouwen voor dat ze niet goed voor zichzelf zorgen in de breedste zin van het woord. Wanneer jouw eigenaarde en zelfvertrouwen groeit, groeit hiermee ook jouw behoefte om gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Ook leer je je eigen koers te varen, zodat het minder belangrijk wordt wat anderen van jou vinden, wanneer je keuzes maakt die belangrijk voor je zijn met betrekking tot je gezondheid en je gewicht.

Minder te Moeten en Meer te Willen

Je moet de hele dag van alles van jezelf. Dit zorgt voor een vol hoofd en onrust in je lijf, omdat je nu eenmaal niet al die ballen zelf in de lucht kunt houden. We gaan onderzoeken of je datgene wat je moet van jezelf ook echt wilt en als je het niet echt wilt waarom het dan nog zo belangrijk voor je is. Je gaat leren om los te laten wat niet meer functioneel voor je is, waardoor Rust in je Hoofd gaat ontstaan en het stress gevoel afneemt.

Om te gaan met Tegenslagen en Emotionele Triggers

Je gaat leren om emoties als angst, woede, verdriet schaamte en jaloezie niet meer weg te drukken maar aan te gaan. Wanneer je normaal gesproken de neiging zou hebben om ze weg te eten, ga je ze leren hoe je ze toe kunt laten zonder dat dit ongemakkelijk of beangstigend voor je is. Dit lijkt spannend maar het tegendeel is waar. Je zult je afvragen waarom je dit niet veel eerder hebt geleerd, omdat het heel veel rust in je hoofd en in je lijf gaat brengen en gaat helpen om niet meer naar ongezond eten te grijpen wanneer je wordt overvallen door een ongemakkelijk gevoel.

Hoe je Rust in je Hoofd, Energie in je Lijf en Balans in je Leven terugkrijgt

Je leert wat er voor nodig is om je minder druk om dingen te maken en de dingen meer te laten komen zoals ze komen. Je leert waar je wel invloed op uit kunt oefenen en waar niet. En wat je niet kunt beinvloeden kun je beter loslaten :-). Klinkt gemakkelijk en dat is het niet, maar ik leer je HOE WEL, zodat jij het ook kunt. Zodra je weer in een ontspannen lijf komt te zitten heeft het lichaam geen reden meer stresshormonen in je vetcellen op te slaan en vraagt je lichaam ook niet langer om suikers om te kunnen overleven.

Wil je EINDELIJK ook:

 

$

Het eeuwige gejojo achter je laten en nooit meer geld hoeven te besteden aan misleidende dieten of afslankprogramma’s?

$

Lachend in de spiegel kunen kijken en tevreden kunnen zijn met wat je daar ziet?

$

Vrij kunnen zijn van vervelende confrontaties of geroddel over je gewicht?

$

Rust in je hoofd kunnen ervaren, doordat je niet langer negatieve gedachten hebt over je lichaam en je gewicht?

$

Lekker kunnen zwemmen bij warm weer, zonder je nog langer voor je lichaam te schamen?

$

Zelfverzekerd kunnen zijn om te zijn wie je wilt zijn?

$

Je kleren kunnen kopen waar iedereen ze koopt?

Jouw investering
naar een gezond gewicht

 

Welke investering heb jij er voor jezelf voor over in tijd en in geld, om jouw gezonde gewicht te behalen en te kunnen behouden?

Vanuit mijn persoonlijke ervaring met eetstoornissen weet ik dat het wegnemen van mentale uitdagingen de enige manier is, die helpt om jouw gezonde gewicht te behouden. De kans blijft anders heel groot dat je zult terugvallen in je oude patroon, door de dagelijkse (emotionele) triggers die je ervaart.

En die teleurstellingen heb je in je leven waarschijnlijk al genoeg gehad.

KENNISMAKING


€ 0,-

30 minuten

1-op 1 kennismaking

Beoordeling of het ‘Gezond Gewicht Programma’ geschikt is voor jou

100% vrijblijvend

COACHING GESPREK


€ 80,-

60 minuten

Coach Gesprek op basis van een concrete vraag rondom  voeding, gewicht, of leefstijl

Praktische Handvatten, die je direct kunt gaan toepassen in je Priveleven of je Werk

COACHING TRAJECT


€ 640,-

8 Consulten van 60 minuten

1 maal in de maand een Consult waar je alle waardevolle kennis opdoet die je nodig hebt om jouw gezonde gewicht te behalen

Leuke, Praktische opdrachten en filmpjes tussendoor om je inzichten nog verder te vergroten

Gespreide betaling mogelijk

Vergoeding via je aanvullende verzekering

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor Natuurgeneeskundige consulten of Kinesiologie Behandelingen, dan kun je een gedeelte van de consulten van je verzekeraar vergoed krijgen. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar. Of klik hier voor meer informatie over vergoedingen. Voor meer informatie klik hier. Bovenal zou een investering in jezelf van slechts in maal in de maand voor iedereen mogelijk moeten zijn, zeker wanneer je dit jou een blijvend gezond gewicht oplevert!

Deskundige op het gebied van leefstijl en voeding