Ben je wel eens onzeker over je uiterlijk of je innerlijk?

Heb je wel eens een peuter gezien die het water uitkomt en zich snel bedekt onder een handdoek, omdat hij zich ongemakkelijk voelt over zijn lichaam?
Een peuter wordt boos als hij boos is, huilt wanneer hij verdrietig is, valt en staat weer op zonder zich ervoor te schamen en maakt continu fouten om hem in staat te stellen een wijzer mens te worden.
Wij volwassenen kunnen erg veel van kleine kinderen leren. Hoe onbevangen zij nog in de wereld staan.
Jij liet vroeger toch ook gewoon je buik hangen?
Vroeg jij je als peuter wel eens af of je wel slim of knap genoeg was om geaccepteerd te worden door je vriendjes en vriendinnetjes?
NEE TOCH?!

Waarom is dit nu je volwassen bent ineens zo belangrijk geworden in je leven?

Omdat er in je leven allemaal dingen tegen je gezegd zijn door je omgeving: je ouders, vrienden, familie, leraren, klasgenoten, enzovoorts. Hun eigen negatieve gedachten of gevoelens die zij op jou hebben geprojecteerd.
Helaas ben je heel veel dingen als waarheid gaan aannemen. Ben je elke dag, net als de meeste mensen heel hard aan het werk om waardering te krijgen van anderen, in plaats van jezelf te waarderen om wie je bent.
Vraag eens vaker aan het kind wat nog steeds in je zit wat hij of zij ervan vindt in plaats van te luisteren naar je innerlijke stemmetje, wat je de hele dag vertelt wat er beter of mooier aan je zou kunnen zijn. Dat stemmetje dat ben jij niet! 
Omarm de gedachten en het gevoel van het kind in jezelf. Het kind wat onbevangen is en zich niet druk maakt over wat anderen van hem of haar vinden. 
LUISTER NIET NAAR ANDEREN, GELOOF IN JEZELF
Bekijk onderstaand filmpje. Een must see. Het filmpje bezorgt mij iedere keer weer kippenvel.
Deel het filmpje, omdat het de moeite waard is om door zoveel mogelijk mensen bekeken te worden.

 

Welke overtuigingen van jezelf breng jij onbewust over op je kinderen? Misschien iets om eens over na te denken?  

 

Warme groet Jorine
Share This