fbpx

Inhoud cursus ‘leren omgaan met emoties’  

Hoe ziet de cursus 'leren omgaan met emoties eruit?'

De groepen bestaan uit maximaal acht vrouwen, zodat er een “veilige omgeving” aanwezig is, om datgene te laten gebeuren wat zich aandient. De lessen vinden om 1 tot 2 weken plaats. De cursus bestaat uit 8 lessen van 1.5 uur, waarin verschillende emoties de revue zullen passeren. Bij elke emotie staan we uitgebreid stil om te ervaren wat we van de emotie kunnen leren.

We doen prachtige oefeningen om goed te leren voelen. Hoe meer je inzicht krijgt in jouw emoties en hoe meer je ze kunt accepteren zonder oordeel, hoe meer je rust in je hoofd en balans in je leven zult gaan ervaren. Je leert je te verbinden met je emoties waardoor je angst en oude pijn kunt gaan loslaten en plaats zal maken voor liefde. Liefde voor jezelf en voor je omgeving. Je emoties zullen je vriend worden in plaats van je vijand. Een bondgenoot om dichterbij je hart te komen. Je hart is uiteindelijk de enige die jou kan vertellen wat echt belangrijk voor je is.

Wat je gaat leren in de cursus 'leren omgaan met emoties'

  • bewustwording van je “emotionele triggers” in het dagelijkse leven
  • Emoties onderscheiden in jaloezie, schaamte, verdriet, angst, woede of anderszijds
  • Je emoties doorvoelen zonder oordeel en zonder dat je hoofd er een verhaal van maakt)
  • Wat de boodschap is achter jouw emoties en hoe dit inzicht richting kan geven aan jouw leven
  • Loslaten van de angst / ‘oude pijn’ 
  • Reageren hoe je wilt reageren
  • Voelen wat je wilt voelen

Wanneer je overheersende, luide gedachten gaan liggen,
zul je de veel zachtere boodschap van je hart kunnen gaan horen

Wat levert de cursus 'leren omgaan met emoties je op?'

Verbetering van je relaties

Je zult minder ’emotionele triggers’ krijgen naar aanleiding van datgene wat andere mensen doen of zeggen, doordat hebt geleerd om “oude pijn” los te laten. Het kan ook zijn dat je de trigger nog wel krijgt maar, in tegenstelling tot vroeger, de pijn achter de trigger doorziet en vanuit vanuit rust weet te reageren in plaats van vanuit een hevige emotie.

Verbetert je algehele gezondheid en je gewicht

Je hebt geen verslavingen meer nodig om je emoties te verdoven. Je hebt geleerd ze te doorvoelen zonder oordeel of in een veilige omgeving te uiten. Het negatieve gevoel van vroeger of de leegte in jezelf verdwijnt en hoeft niet meer opgevuld te worden door ongezond eten, alcohol, hard werken of welke verslaving dan ook. 

Vermindert stress en lichamelijke klachten

Met het erkennen van de emotie als een welkome bondgenoot, in plaats van je ertegen te verzetten, of je erin laten meeslepen, verdwijnt de “hevige lading” van de emotie. De emotie levert niet langer stress op voor je lichaam. In tegendeel het toelaten van de emotie zorgt ervoor dat vastgehouden energie weer gaat stromen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt aangezet om klachten te verminderen.

Meer zelfvertrouwen

Doordat je in staat ben om emoties zonder oordeel waar te nemen en te doorvoelen maakt je hoofd er niet langer zelfvernietigende verhalen van. Je leert met liefde naar jezelf en naar anderen te kijken. Je gaat steeds meer beseffen dat het niet meer uitmaakt wat je kunt of hoe je eruit ziet maar om hoeveel je van jezelf en van je omgeving houdt. 

Een leven vanuit liefde

Wanneer je niet langer verhalen in je hoofd maakt als gevolg van een emotie, ontstaat er rust in je hoofd en liefde voor jezelf. Je gaat steeds meer horen wat je hart je te vertellen heeft en je leven hier naar leiden. Je gaat steeds meer de keuzes in je leven maken vanuit liefde in plaats van vanuit angst.

Wil je weer vanuit vrijheid kunnen leven,
in plaats van vanuit schaamte, schuldgevoel, angst of verdriet?

Schrijf je dan nu in voor de cursus 'leren omgaan met emoties'

Inschrijven of stel je vraag

12 + 8 =