[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox”]

Jezelf op een gezonde manier voeden

Leer jezelf op een gezonde manier voeden en helen van binnenuit. Breng emoties en gedachten tot rust en voorkom dat je dingen doet of zegt waar je achteraf spijt van krijgt.

Wie zich eenzaam, onrustig, geëmotioneerd voelt of zich zorgen maakt gaat vaak op zoek naar afleiding. Dit leidt meestal tot een vorm van ongezond consumeren: alcohol nuttigen om je zekerder te voelen, snacken terwijl je geen honger hebt, gedachteloos surfen op internet, het roken van een sigaret, enzovoorts. Het effect van deze vorm van consumeren, om een ongemakkelijk gevoel te verdoven of de leegte in jezelf op te vullen, is helaas maar van korte duur. De leegte en het ongemakkelijke gevoel steken op een later moment vanzelf weer de kop op en worden hierbij vergezeld van een extra gevoel, namelijk die van spijt.

Je lichaam voeden door bewust adem te halen

Bewust ademen is een manier om het lichaam bewust en op een gezonde manier te voeden. Na een aantal bewuste ademhalingen zal je lichaam op een natuurlijke wijze ontspannen worden, waardoor de spanning in je lichaam zal afnemen. 

Bewust ademhalen helpt om je emoties tot rust te laten komen

Door bewust te ademen, gun je jezelf een  rustpauze. Wanneer je vervolgens je boosheid, angst of een andere emotie wilt onderzoeken, heb je hier tijdens de bewuste ademhaling de rust en de concentratie voor om dit te doen.

De volgende ademhalingsoefening gaat je helpen om gevoelens van onrust af te laten zakken en te voorkomen dat je in handelen schiet waar je later spijt van hebt.

Ademhalingsoefening om je lichaam op een gezonde manier te voeden

  • De oefening kun je doen terwijl je loopt of zit.
  • Zittend kun je bijvoorbeeld gaan zitten op een kussen met gekruiste benen en een ontspannen, maar rechte rug.
  • Je kunt ook op een stoel gaan zitten met je voeten plat op de grond.
  • Adem een aantal keer bewust in en uit voordat je met de oefening begint. Wanneer je het puntje van je tong tegen je gehemelte aanlegt tijdens het ademen zakt je ademhaling direct naar je buik.
  • Tijdens de eerste ademhaling, spreek je – in gedachten – de eerste regel van de onderstaande zinnen uit en bij de uitademing spreek je – wederom in gedachten – de tweede regel uit. 

Ik adem in en ben mij bewust van mijn inademing
Ik adem uit en ben mij bewust van mijn uitademing

Ik adem in en mijn adem word dieper
Ik adem uit en mijn adem word langzamer

Ik adem in en ben mij bewust van mijn lichaam
Ik adem uit en laat de spanning in mijn lichaam los

Ik adem in en glimlach
Ik adem uit en laat los

Ik adem in en verblijf in het hier en nu
Ik adem uit en geniet van het hier en nu

Zo nodig herhaal je de ademhalingsoefening een aantal keer totdat je ervaart dat je in een andere staat van zijn bent. Na de oefening kun je vanuit een staat van meer innerlijke rust je dag vervolgen. 

Deel je ervaring met mij.

Ik ben benieuwd hoe deze oefening jou helpt om gevoelens van onrust af te laten zakken en te voorkomen dat je naar genot middelen grijpt om jouw onrust te verdoven.  Ik zou het super vinden als je jouw ervaring met mij zou willen delen. Dit kun je doen  via info@happyhealthacademy.nl

Mindfulness Training om je lichaam en geest tot rust te brengen

Zou je vaker rust in je hoofd en je lichaam willen ervaren en je niet zo mee willen laten slepen door de waan en chaos van de dag. Zou je je angst(en) beter onder controle willen krijgen en situaties willen leren waarnemen, zonder dat ze je uit balans brengen? Dan is Mindfulness training misschien iets voor jou. Mindfulness training bij Happy Health Academy wordt 1 op 1 gegeven, zodat we kunnen werken aan situaties die op jou persoonlijk van toepassing zijn. En mocht je iemand weten die je dit proces ook gunt stuur dit bericht dan door. Degene zal je dankbaar zijn.

Samenwerking met Anita Bouma

Recentelijk ben ik een samenwerking aangegaan met een aantal heel mooie mensen die ik de komende tijd aan je voor zal stellen. Één ervan is Anita Bouma. Anita heeft na haar eigen persoonlijke ervaring met kanker haar bedrijf gewoon weer leven opgericht. Anita coacht met heel veel liefde mensen die de diagnose kanker hebben gehad en na hun behandelingen hun leven weer op willen pakken en merken dat ze als persoon toch wel veranderd zijn. Anita helpt deze mensen zichzelf te herontdekken en stappen te nemen naar het leven dat nu het beste bij hun past. Ik heb groot respect voor deze prachtige vrouw die ik heb leren kennen tijdens een event. We hadden nog geen vijf minuten praten met elkaar nodig om te weten dat wij zouden gaan samenwerken. En dat is gebeurt. Onze samenwerking is in volle gang. Samen met Anita organiseer ik Selfie Events die gaan over (zelf)liefde en (zelf)acceptatie. Oftewel waar je gaat ervaren hoe je weer helemaal in verbinding met jezelf komt te staan en 100% jezelf leert zijn. De weg naar innerlijke rust, gezondheid en happiness. En wie wil dat nou niet! Blij met jou Anita!

Happy Healthy Me Facebook groep

Ben je al lid van de Happy Health Me – 100% jezelf zijn Facebook groep? Nee? In deze groep delen we mooie anekdotes, quotes en filmpjes die je zullen helpen om steeds dichter bij je essentie te komen en jezelf te leren zijn. Kom halen en brengen in onze Facebook groep waar je echt zullen worden gezien en gehoord om wie je bent. 

Inschrijven voor Happy Health News

Wanneer mijn blog je inspireert en je vaker dit soort persoonlijke anekdotes opgestuurd wilt krijgen om er iets van te kunnen leren, schrijf je dan in op het Happy Health News. Dan ontvang je maximaal 1 maal in de twee weken een e-mail van mij met een inspirerend verhaal. Ontvang je onze e-mail aan maar gun je de inhoud ervan ook aan de ander stuur onze e-mail dan door. De ander zal je dankbaar zijn. 

[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox”]

Jorine Is zowel coach als therapeut. Daarom kun je bij haar terecht voor zowel lichamelijke, mentale als hormonale klachten. Jorine coacht, traint en behandelt mensen met stress en stress gerelateerde klachten zoals: angst(en), overgewicht,  chronische stress en burn-out, spijsverteringsklachten, klachten rondom de overgang, rug, schouder en nekklachten, voedingsintoleranties, hooikoorts, ongecontroleerde emoties en verslavingen. Ook geeft zij Mindfulness trainingen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.