fbpx

Mindfulness is….

….. er regelmatig alleen op uit trekken

Eropuit trekken met mijn zoon of in mijn eentje

Sinds onze Zuid-Amerika reis heb ik er een gewoonte van gemaakt om er regelmatig alleen op uit te trekken. Deze Mindfulness is…..oefening schrijf ik bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk. Ik ben hier vorige week, met mijn zoon van 4  naartoe gevlogen, om een weekje van de zon te genieten. Het is midden februari, maar het is hier al 20 graden. 

Mijn vriend moest werken, dus die kon niet mee. Voor mij echter geen reden om niet te gaan. Omdat mijn zoon en ik niet thuis zijn is het voor hem in de avond en in het weekend ook heerlijk dat hij zijn eigen dingen kan doen.

Het voordeel van mijn werk is dat ik kan werken waar ik wil. Volgend jaar wordt mijn zoon vijf en kan ik hem natuurlijk niet meer op elk moment, dat ik dat wil, van school halen. Ik zal dan zijn schoolvakanties gebruiken om er samen met hem op uit te trekken. Quality tijd voor ons samen. Ik vind het echter ook heel belangrijk om er alleen op uit te trekken. Een lang weekend in mijn eentje weg of regelmatig eens een dag en een nacht.

Helemaal tot jezelf komen inspireert

Toen mijn vriend en ik met onze zoon zes maanden door Zuid-Amerika trokken zaten wij soms hele dagen in de bus. Ik vond die reistijd altijd heerlijk. Lekker uit het raam staren en mijmeren over mijn leven. Dit waren de momenten dat ik de meest waardevolle ideeën opdeed. In de bus is ook het idee voor de Happy Health Academy geboren en tal van anderen initiatieven waar ik nog mee bezig ben. De beste ideeën komen pas tot ons wanneer we in een ontspannen staat van zijn zijn. Zo kwam Einstein ook aan zijn briljante ideeën. Niet wanneer hij hard aan het piekeren was, maar juist wanneer hij geheel ontspannen in zijn stoel zat en bijna in slaap viel. 

Op jezelf aangewezen zijn is heel leerzaam

Ik hoor regelmatig om mij heen dat vrouwen het spannend vinden om er alleen op uit te trekken. Ik heb voor mijn werk heel veel gereisd. In Europa, maar ook daarbuiten. Toen ik voor de eerste keer een week in mijn eentje naar Dallas, in Amerika moest, vond ik dat de eerste keer ook best spannend. In mijn eentje rondrijden in een land wat ik niet kende. Alleen naar de paardenraces, de rodeo en tal van andere bezienswaardigheden. Een groot, leerzaam avontuur. Wanneer mijn vriend meegaat ben ik veel sneller geneigd om voor bepaalde dingen op hem te leunen. Het is juist zo leerzaam wanneer ik dingen zelf moet uitzoeken, mijn eigen keuzes moet maken en dingen zelf moet oplossen. Hier word ik wereldwijs van en daar kan geen studie tegenop.

Andere voordelen om er alleen op uit te trekken

In mijn eentje maakte ik veel sneller contact met mensen en leer ik er iedere keer weer ontzettend veel van om op mijzelf aangewezen te zijn. Als kind heb je je ouders nog nodig, maar als volwassene kun je echt alles alleen en heb je zelf alle wijsheid in pacht. Hier zijn we ons echter niet altijd bewust van. Wanneer je er in je eentje op uittrekt leer je echt op jezelf te vertrouwen en dat is heel erg goed voor je zelfvertrouwen. Ik kijk iedere reis weer vol trots terug op alle dingen die ik alleen heb gedaan. Los van alles wat je leert levert het ook nog eens 100% me time. Even helemaal met niemand rekening houden en alleen maar doen waar ik zelf zin in heb. Hoe fijn is dat?

Mindfulness is...oefening

Wanneer je het spannend vindt om er in je eentje op uit te trekken, begin dan eerst eens met een dag. Een dag naar de sauna, het strand, het zwembad, een indoorskibaan of wat dan ook. Een leuke workshop schilderen, cup cakes bakken of wat dan ook. Probeer nieuwe dingen uit die je nog nooit hebt gedaan. Maak er echt een leuke dag van. Geniet echt van de tijd die je voor jezelf hebt en het feit dat je niets hoeft. Spreek met je thuisfront af dat je even helemaal geen contact met het thuisfront hebt en ze alleen even laat weten wanneer je bent aangekomen en wanneer je weer naar huis komt. Alleen dan kun je even helemaal los komen van thuis. Het is goed om je telefoon echt even op stil te zetten, zodat je ook niet wordt afgeleid om op social media of whatsapp berichten te checken.

Evalueer wat het je oplevert

Wanneer je er alleen op uit geweest bent, sta dan even even bewust stil bij datgene wat het je heeft opgeleverd. Evalueer wat je ervan hebt geleerd. Welke ideeën je hebt opgedaan en wees oprecht trots op datgene wat je hebt geleerd. Ook op de keuzes die je hebt gemaakt die wellicht anders uitpakten dan je had voorzien. Ook hier leer je van.

Bedenk na deze dag alvast een volgende activiteit die je alleen kunt ondernemen. Heb je meerdere kinderen of geen partner? Dan is het wellicht een idee om opa’s, oma’s of vrienden in te schakelen om te passen, zodat je er regelmatig alleen op uit kunt. Misschien wat geregel vooraf, maar zo ontzettend waardevol achteraf. Na een ontspannen dag of weekend keer je weer met hernieuwde energie terug naar het thuisfront. Iets waar ook het thuisfront wel bij vaart.

Hoe spannender je het vindt om er alleen op uit te trekken hoe meer je er aan zult hebben om het te doen. Hoe meer je ervan zult leren en hoe meer zelfvertrouwen het je zal opleveren.

Stuur ook een mooie mindfulness oefening in. Je kunt deze sturen naar info@happyhealthacademy.nl 
En Wie weet publiceer ik hem

 

Jorine coacht, traint en behandelt vrouwen met stress en stress gerelateerde klachten. Wekelijks deelt Jorine een nieuwe Mindfulness is….. oefening met haar lezers.  Een opdracht waarin je je meer bewust wordt van je eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische actie of reactie. Deze oefeningen helpen je in jouw proces om los te komen van datgene wat je niet meer wilt en niet meer functioneel voor je is. Wil je ook iedere week een Mindfulness is….oefening ontvangen? Schrijf je dan in voor Mindfulness News.