Coaching & Training voor een gezond en gelukkig leven

Stress of angst verminderen met Mindfulness training

Mindfulness training is bewezen effectief bij het bewuster en gezonder omgaan met werkdruk en alledaagse uitdagingen. Mindfulness leert jou bewust te zijn van wat er gebeurt. Je leert je geest te trainen om op een andere manier met klachten, angst of stress om te gaan, zodat je er minder last van hebt.

Wat is Mindfulness

Mindfulness is een manier om aandacht te besteden aan wat er gebeurt in je leven. Het helpt je bewust te worden van je gedachten, je gevoel, je gedrag en het het resultaat van deze drie. Bewustwording maakt het mogelijk om bewust(er) te kiezen hoe we op dingen willen reageren. Mindfulness training stelt je in staat om weg te stappen van onbewuste, ongewenste emotionele en lichamelijke reacties op alledaagse gebeurtenissen. Dit heeft als gevolg dat je minder stress en meer plezier in het leven zult gaan ervaren. Mindfulness training helpt geblokkeerde energie in je lichaam weer te laten stromen, zodat lichamelijke en of mentale klachten kunnen verminderen.

Mindlesness of Mindfulness?

Herken je dat? Je rijdt in de auto en je komt er ineens achter dat je al thuis bent. Je hebt helemaal niets meegekregen van de reis naar huis en je was toch echt degene die de auto bestuurde. We noemen dit ook wel mindlessness oftewel ‘op de automatische piloot’. We zijn vaak “niet afwezig” in ons eigen leven. We merken belangrijke dingen niet op of horen niet naar wat ons lichaam ons wil vertellen. 

Mindfulness training zorgt ervoor dat je helderder bent en meer inzicht hebt en meer begrip hebt voor jezelf en je omgeving. Het beoefenen van Mindfulness helpt je om volledig aanwezig te zijn in je eigen leven en werk. Het helpt je om de kwaliteit van leven te verbeteren. 

Hoe mindfull ben jij? Test je aandacht voor je verder leest

Dit beroemde onderzoek werd op Harvard Universiteit gedaan. Een eenvoudige taak zou je denken. Toch merkte de helft van de proefpersonen de gorilla niet op die door het beeld heen loopt, halverwege op zijn borst slaat en je recht aankijkt. Heb jij hem wel gezien?

Dit filmpje representeert wat we missen wanneer we onze aandacht er niet helemaal bij hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je in je hoofd zit omdat je je ergens druk om maakt. Mindfulness training brengt je weer terug in het moment. Mindfulness training haalt je uit je hoofd terug in je lijf. 

Met onze mindfulness trainingen maak je een reis naar binnen

Een reis waarin je je innerlijke kompas leert kennen en je innerlijke vuur weer aansteekt.  De verhalen van het verleden loslaat en stopt met zoeken, zwoegen en ploeteren. Een reis waarin je je grootste angsten overwint en weer thuiskomt bij jezelf.

Bij Happy Health Academy leer je de 7 principes van Mindfulness toe te passen in jouw leven. Je leert:

#1 Te kunnen zijn zonder oordeel

Mindfulness is zonder oordeel naar jezelf en de wereld om je heen leren kijken. Ok te leren zijn met wie je bent en wat zich aandient in jouw leven. En dat is lastig want oordelende gedachten komen automatisch op. Wanneer je je echter bewust wordt van je oordelende gedachten dan kun je ervoor kiezen om er niet langer in mee te gaan. Mindfulness training leert je te zijn zonder oordeel. En wanneer je dit regelmatig oefent zul je merken dat er steeds meer rust in je hoofd en je lijf ontstaat. Emoties minder heftig worden en je meer in verbinding met jezelf en je omgeving komt te staan. 

#2 Geduld hebben

‘Geduld is een schone zaak’ luid het gezegde. Geduld hebben is iets wat we in de regel erg moeilijk vinden. We zijn continu bezig met de dingen die nog allemaal moeten gebeuren, of nog graag willen bereiken. Dit betekent dat we continu hard werken en merken dat de jaren steeds sneller voorbij gaan. Veel mensen hebben spijt als ze terugkijken op hun leven dat ze niet meer tijd hebben doorgebracht met hun kinderen, omdat ze altijd maar druk waren. Mindfulness training leert je geduldig zijn en stil te staan bij datgene wat er is en wat je hebt in het hier en nu. Wanneer je vaker letterlijk stil zit en je leven even vertraagd zul je beter afgestemd raken op datgene wat voor jou echt belangrijk is. 

#3 Te kunnen zijn zonder verwachtingen

Het hebben van verwachtingen maakt dat we teleurgesteld raken als ze niet uitkomen. Het maakt ook dat we al invullen hoe we denken dat iets zou kunnen zijn. Deze gedachten doen ook iets met je gevoel en je gedrag. Zo halen we ons heel veel in ons hoofd zonder dat we de feiten kennen of durven we ergens niet eens meer aan te beginnen, omdat er al zo’n lading op zit terwijl dit feitelijk nergens op gebaseerd is. Mindfulness training leert je om verwachtingen los te laten en nieuwsgierig en open ergens in te gaan. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd en prachtige nieuwe ervaringen. 

#4 Vertrouwen op wat er komen gaat

In ons leven gaat het vaak over controle. We willen zoveel mogelijk de dingen onder controle houden uit angst om dingen te verliezen. Onze baan, de mensen waar we van houden. We willen graag alles begrijpen en vasthouden en als dit niet lukt dan verkrampen we. Mindfulness training leert je om te vertrouwen. Te vertrouwen dat datgene wat er in je leven gebeurt, gebeurt om een reden. Om je iets te laten zien, te leren of om iets te kunnen helen. Te vertrouwen wanneer iets goed voor je voelt. Te vertrouwen dat alle antwoorden al in jou aanwezig zijn. En te vertrouwen dat alles goedkomt. Wanneer je meer leert te vertrouwen op jezelf en op wat komen gaat zul je meer vrijheid en plezier in je leven gaan ervaren.

#5 Te leven in het 'hier en nu'

We zijn geneigd om continu met onze gedachten in het verleden of in de toekomst te zijn. Zo missen we wat zich in het ‘hier en nu afspeelt. Door steeds in gedachten te verzinken focussen we ons op 1 ding en missen we wat er zich in de volle breedte van ons gezichtsveld afspeelt. Een prachtig hert in de wei, de glimlach van je kind, de non verbale signalen van je partner die niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Mindfulness training leert je met aandacht aanwezig te zijn in je leven. Je zult je meer verbonden gaan voelen met jezelf en je omgeving waardoor de kwaliteit van je leven zal verbeteren. 

#6 Loslaten wat niet (meer) functioneel voor je is

In ons leven verandert alles continu. Alles is continu in beweging. De lente verandert in de zomer, de zomer in de herfst en de herfst in de winter. Elke seconde ben jij zelf ook een ander mens en is er iets verandert. Wanneer je de dingen in je leven probeert te conroleren of vast probeert te houden dan zwem je als het ware tegen de stroom in. Dit heeft geen zin en is hard werken. En het kan lang of kort duren maar uiteindelijk zal het toch veranderen. Mindfulness training leert je los te laten wat je niet vast kunt houden. Minfulness leer je meer mee te bewegen met de stroom van het leven, zodat het de kans krijgt om zich aan je te kunnen ontvouwen.

#7 Accepteren wat er is

We willen vooruitplannen, dingen veranderen, naar onze hand zetten, emoties verdoven, bij de pijn weg, enzovoorts. We nemen het ‘hier en nu’ bijna nooit voor wat het is wanneer dit niet is zoals we ons dit hadden voorgesteld of wanneer het te pijnlijk voor ons is. Mindfulness training leert je om te kunnen zijn met wat er is en vertrouwen dat datgene wat zich aandient precies goed is, zoals het is. Wanneer je leert te accepteren wat er is en er echt mee kunt zijn zul je steeds beter in staat zijn om de diepere boodschap ervan te herkennen. Dit zal je in staat stellen om oude pijn te helen en oude patronen te doorbreken. 

Wat heb ik jou als Mindfulness Trainer te bieden

Mijn Mindfulness training is niet zomaar een basis training waarin je ervaart hoe een appel ruikt of je thee smaakt. In de Mindfulness training leer ik je op een andere manier naar de wereld kijken waardoor je er minder of geen last meer van ervaart. Zelf ben ik door een enorm transformatieproces gegaan in mijn leven. Mijn leven ging over het hebben van controle, de dingen willen begrijpen, succesvol willen zijn, hard werken, vechten voor en vasthouden aan de dingen die ik had. En ik ben getransformeerd naar een leven waarin ik heb geleerd om te vertrouwen op wat er komen gaat, waarin ik het verleden los heb kunnen laten en waar de dingen die andere mensen doen of zeggen mij veel minder tot niet meer raken. In mijn training neem ik je mee op het pad van controle naar vertrouwen en ga je ervaren hoeveel vrijheid en rust jou dit op gaat leveren. 

ben jij er klaar voor om:

$

Minder te piekeren

$

Minder angst te ervaren

$

Een betere connectie met je gevoel te ontwikkelen

$

Emoties meer in balans te krijgen

$

Meer te genieten en bewuster te leven

$

Minder zorgen te maken om de toekomst

$

Los te komen van pijn in het verleden

$

Los te laten wat niet (meer) functioneel voor je is

$

Beter te slapen

$

Een betere balans te krijgen tussen werk en priveleven

Dan is dit jouw investering:

KENNISMAKING


€ 0,-

30 minuten

1-op 1 kennismaking
face to face of online

100% vrijblijvend

Mindfulness Training 1 op 1


€ 400,-
5 lessen

 Je kunt de lessen ook los betalen. Dan betaal je € 90,- per les.

De training kan zowel face to face in Arnhem als online, via Zoom of Skype plaatsvinden.

Voor bedrijven gelden andere tarieven

Neem contact met mij op

Maak hier je keuze

14 + 12 =

Mindfulness Training 1 op 1 vindt plaats online of face to face

Mindfulness Training bij Happy Health Academy vindt plaats on-line via een Zoom meeting of Face to Face aan de Bruningweg 23 in Arnhem in de multi-functionele ruimte waar zowel coach gesprekken als trainingen plaatsvinden.

Happy Health Academy
Bruningweg 23
6834 CR Arnhem

Mindfulness Training:
Laat achter je wat was, laat gaan wat moet en laat zijn wat is

 


Meteen aan de slag?

Ben je nieuwsgierig en wil je NU al met mindfulness aan de slag?

Probeer dan de mindfulness oefeningen voor dummies en gevorderden.