Osho, een groot spiritueel leider met humor

In ieder mens zit een potentiële Boeddha

Bhagwan Shree Rajneesh, later beter bekend als Osho, was een groot spiritueel leider en oprichter van de Bhagwanbeweging in India, Verenigde Staten, Australië en Europa. De titel Bhagwan is voorbestemd aan mensen die tot zelfrealisatie of verlichting gekomen zijn.  Osho zag het denken van mensen als overlevingsmechanisme. Het denken of het ego, dat de meeste mensen in de weg zit en beperkingen oplegt om zichzelf te kunnen zijn. 

Volgens Osho zit er in ieder mens een potentiële Boeddha, met de mogelijkheid om verlichting te bereiken. Volgens hem is iedereen in staat om onvoorwaardelijke liefde te ervaren en het leven te beleven in plaats van te overleven. Volgens Osho leven te veel mensen in het verleden en vergeten in het ‘hier en nu’ te leven.

Tony Robbins over Osho: “I have read enough of Osho’s brilliant books to be convinced that he was the greatest spiritual teacher of the 20th century…
He understood us better tha
n we understand ourselves.

Een rebelse, spiritueel leider met humor

Osho is niet bang om impopulair gevonden te worden. Osho streeft geen macht en aanzien na maar is op de wereld gekomen om mensen wakker te schudden. Soms op een choquerende en confronterende manier wakker te schudden. Te laten weten dat datgene wat wij met zijn allen na proberen te streven, zoals macht, succes, geld, enzovoorts totaal zinloos is. Terwijl we dit doen gaat het leven aan ons voorbij, zonder dat we er erg in hebben.

Geniet van de filmpjes die ik voor je heb geselecteerd. Je moet misschien even wennen aan de bedachtzame manier waarop Osho zijn woorden formuleert. Neem daarom lekker de tijd om ervoor te gaan zitten. Zet de Engelse of Nederlandse ondertiteling aan, zodat je het beter kunt volgen. Laat Osho je wakker schudden, zoals jij mij wakker geschud heeft.

Life has no goal

My whole life is full of jokes

being in love

My whole work is to confuse you

Bekende uitspraken van Osho

“Every problem is a gift
without problems we would not grow.” 

” Het leven begint waar de angst eindigt.”

Jorine coacht, traint en behandelt vrouwen met stress en stress gerelateerde klachten. Jorine is Leefstijl- Vitaliteitscoach, Detox Consulent en Therapeut op het gebied van (Voeding) Intoleranties en Allergieën. Ook past zij technieken vanuit NLP, EFT en Kinesiologie toe om energieblokkades op heffen, zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam weer wordt aangezet om te herstellen van klachten.