Voor vrouwen die op zoek zijn naar

RUST, ENERGIE & BALANS

OVER HAPPY HEALTH ACADEMY

Happy Health Academy helpt werkende vrouwen Rust, Energie en Balans terug te brengen in hun overbezette levens

Arnhem – “O joh”, lacht eigenaresse Jorine Kuiper op de vraag of ze tegenwoordig het perfecte leven leidt. Een leven met enkel zonneschijn en geen wolkje aan de horizon. “Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, maar erg realistisch is het niet. Ik word nog steeds voor allerlei keuzes gesteld en heb net als ieder ander dagelijks te maken met uitdagingen. Het verschil is alleen dat ik heb geleerd hier zo optimaal mogelijk mee om te gaan. Op een heel fijne en doeltreffende wijze.”

Missie

Die fijne en doeltreffende wijze wil Kuiper heel graag aan iedere vrouw overbrengen. Ze noemt het haar missie, om elke werkende vrouw in Nederland, die in een spagaat zit tussen werk en privéleven te helpen naar Rust in haar hoofd, Energie in haar lijf en Balans in haar leven.

Ontstaan Happy Health Academy

Happy Health Academy is ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen van oprichtster Jorine Kuiper.
Zij overleefde twee zware burn-outs. Ze overwon hierna haar grootste angst, namelijk om kwetsbaar te mogen zijn, waardoor haar leven voorgoed veranderde. Zij hing haar internationale sales carrière binnen de IT aan de wilgen en liet zich omscholen tot Natuurgeneeskundige, Leefstijlcoach en Voedingsdeskundige. Zij vertrok hierna op reis naar Zuid-Amerika met haar vriend en tweejarige zoon, waar het idee voor de Happy Health Academy werd geboren.

Behoefte aan Rust, Energie en Balans

Jorine: “Bijna elke vrouw in Nederland is te streng voor zichzelf en legt zichzelf onbewust een enorme zorgplicht en verantwoordelijkheid op om de dingen in het leven zo goed mogelijk te doen, zowel op het werk als privé. Op de lange termijn bouwt zich negatieve stress op, omdat haar eigen behoeften hierdoor in het gedrang komen en zij het moeilijk vindt om dit patroon te doorbreken en hulp te zoeken. De gemiddelde vrouw vindt namelijk van zichzelf dat zij het allemaal zelf moet oplossen”.

Jorine ziet het als haar roeping om deze vrouwen in hun proces te ondersteunen naar het terugvinden van Rust, Energie en Balans. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander wat deze vrouwen nodig hebben om hier te komen.

Happy, Healthy and Mindful

Zoals eerdergenoemd heeft Jorine gemerkt dat vrouwen behoefte hebben aan Rust, Energie en Balans in hun leven. Elementen die nodig zijn om een Happy, Healthy and Mindful te worden en te blijven.

Om jou te helpen Happy, Healthy and Mindful te worden heeft Jorine het Happy Health Programma ontwikkeld, met binnen de pijlers Rust, Energie en Balans, de modules: Be Mindful, Be Healthy, Be Happy

Be Mindful Module

Binnen de pijler Rust gaat Happy Health Academy met jou op zoek naar de grootste veroorzakers van je piekergedachten. Zij daagt je piekergedachten en angsten uit, zodat je hier voortaan anders naar leert kijken. Je leert ontspanningsoefeningen en mindfulness technieken om in het hier en nu te kunnen blijven, je hoofd leeg te maken en je lichaam te ontspannen. Je leert methoden en vaardigheden om zelf weer aan het roer te gaan zitten van je leven in plaats van weg te zakken in angst en piekergedachten. Je leert sneller beslissingen te nemen en hiermee duidelijkheid voor jezelf te creëren. Hiermee voorkom je dat de piekergedachten, angst of stress zich op gaan bouwen in je lichaam en geest en je op de lange termijn overspannen, burn-out of ziek maken.

Be Healthy Module

Binnen de pijler Energie draagt Happy Health Academy haar kennis aan jou over, die nodig is om je gewicht, je hormonen, je gemoedstoestand, je cholesterol, je bloeddruk en je bloedsuikerspiegel weer in balans te brengen.

Jorine “een dieet, een weegschaal, het bijhouden van een app, jezelf uitputten in de sportschool, enzovoorts, wekt alleen maar stress op voor je lichaam. Het heeft volgens Jorine helemaal niets te maken met het toewerken naar een gezonde levensstijl; hoe goed bedoeld ook.

Ook onze huidige maatschappij waarin: Chronische stress meer regel dan uitzondering is, Onze voeding steeds minder bruikbare voedingsstoffen bevat, De industriële voeding veel ingrediënten bevat waar onze darmen ziek van worden, We dagelijks allerlei schadelijke stoffen inademen en op ons lichaam smeren, vraagt om veel meer eiwitten, gezonde vetten, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten om ons lichaam gezond te houden.

Bij Happy Health Academy leer je wat je lichaam nodig om de juiste hormonen te kunnen aanmaken om gezond te worden en te blijven, zodat je voortaan exact weet wat er wel en niet waar is van datgene, wat er door de media allemaal wordt geschreven. Hoef je nooit meer een dieet of een hype te volgen, omdat je weet dat die niet werken.  Leer je wat je allemaal kunt doen om stress in je lichaam te reduceren, zodat jouw lichaam zich weer bezig kan houden met het gezond houden van jouw lichaam in plaats van het in bedwang houden van alle overbodige hormonen in je lichaam, reduceren van stress en omlaag brengen van je bloedsuikerspiegel.

Je leert gezondere keuzes te maken voor jezelf, maar ook voor je gezin. Keuzes die makkelijk uitvoerbaar zijn, maar ook lekker zijn. Gezond eten moet namelijk wel lekker zijn voor je hele gezin, om het als levensstijl vol te kunnen blijven houden.

Tijdens de module krijg je voldoende tijd om het geleerde in jouw levensstijl toe te passen en ga je zien en merken dat je cholesterol, je gewicht, je bloeddruk, je zuurgraad en je hormonen weer in balans komen en zul je met blijvend minder gewicht en meer energie door het leven gaan.

Be Happy Module

Binnen de pijler Balans geeft Happy Health Academy
begeleiding in situaties waar je in vastgelopen bent. Jorine: “Het is soms zo jammer dat vrouwen blijven doorlopen met kleine of grote uitdagingen in hun leven, terwijl zij hier met enkele coach sessies voorgoed vanaf kunnen zijn. Vroeger dacht ook ik dat ik alles zelf kon oplossen, maar inmiddels weet ik wel beter. Het begint met inzicht krijgen in je eigen manier van denken. Het hebben van onbewuste denkpatronen maakt dat je in situaties terecht blijft komen waar je niet in wilt zitten. Inzicht in je eigen manier van denken en handelen en een doel voor ogen hebben, is de eerste stap naar structurele verandering van gedrag en daarna gaat die verandering heel snel”.

Je leert hoe je jezelf vrij kunt breken van vastgelopen patronen en belemmerende gedragspatronen, zodat je eindelijk je dromen kunt gaan verwezenlijken.

Een flexibel programma, dat voor iedereen toegankelijk is

Happy Health Academy biedt jou de mogelijkheid om een strippenkaart aan te schaffen voor het volgen van de module. Wanneer je een strippenkaart aanschaft ontvang je een flinke korting per coach sessie. De strippenkaart is niet persoonlijk en kan aangeschaft worden samen met iemand anders of gebruikt worden binnen je gezin, je familie, vriendenkring of onder collega’s.

Veel verzekeringen bieden ook nog een vergoeding per consult aan wanneer je aanvullende verzekerd bent voor natuurgeneeskundige behandelingen. Jorine stelt dat dit niet de doorslag zou moeten geven voor het wel of niet volgen van een coach module. Met de flexibele oplossing die Happy Health Academy biedt moet het voor alle vrouwen in Nederland mogelijk zijn om aan hun gezondheid te werken. Ook wanneer je niet zo’n grote financiële armslag hebt.

“Vanaf nu, stelt Jorine, kan iedereen weer Happy, Healthy en Mindful worden en daar ga ik bij helpen”

Een Happy Healthy Life

Binnen de Happy Health Academy leer je de vaardigheden die nodig zijn om weer Rust, Energie en Balans in je leven te kunnen ervaren, zodat je er weer met volle teugen van kunt genieten. “En daar zijn we uniek in”. Jij leert wat jouw lichaam nodig heeft om in balans te functioneren en hoe je de doelen kunt bereiken die je graag wilt verwezenlijken.

Jorine legt uit dat Happy Health Academy uitsluitend persoonlijke Face to Face coach sessies geeft in de Academy of via Skype. Waar On-Line programma’s voorzien in een stukje kennisbehoefte, kan alleen een persoonlijk traject zorgen voor een definitieve gedragsverandering. Jorine stelt dat je iemand verbaal en non verbaal moet kunnen lezen en terugkoppeling moet kunnen geven over het gedrag wat iemand laat zien.

Jorine nodigt iedere vrouw, die zich in haar verhaal herkent, van harte uit om kennis te komen maken met Happy Health Academy. “Wij, van Happy Health Academy, leren jou hoe je weer Ontspannen, Gezond en Gelukkig wordt en blijft! Wel zo leuk voor jezelf, je partner, je kinderen en je omgeving!”

Binnen mijjn Academy lopen wij “the extra mile” voor onze klanten, staan wij garant voor persoonlijke, Face to Face begeleiding en zijn wij erop gericht om jouw onze kennis en vaardigheden over te brengen om weer gezond te worden en te blijven.

Ik zie er naar uit om je te mogen ontmoeten in mijn Academy.

Jorine

Deskundige op het gebied van leefstijl en voeding

Share This