Voor vrouwen die op zoek zijn naar

RUST, ENERGIE & BALANS

“WANNEER WE DE MANIER VERANDEREN WAAROP WE DENKEN, ZIJN WE IN STAAT OM ONS GEDRAG EN ONS GEVOEL OVER EEN SITUATIE TE VERANDEREN EN WANNEER GEWENST TOT EEN NIEUW EINDRESULTAAT TE KOMEN”

Over Mij

Hard werken en het einddoel voor ogen houden hebben mij ver gebracht

Ik weet nog heel goed dat mijn vader mij autorijles gaf toen ik 17 jaar was. Vanaf het eerste moment dat ik in de auto van mijn moeder stapte verwachtte hij van mij dat ik de auto in zijn achteruit, via een scherpe bocht, omhoog reed naar de straat. Mijn vader snapte niet dat het mij niet in één keer lukte. Die nacht heb ik de halve nacht in bed liggen visualiseren, hoe ik het stuur van de auto zodanig moest draaien om de auto in de gewenste richting achteruit omhoog te kunnen krijgen. Het resultaat was er, de volgende dag reed ik de auto moeiteloos omhoog de straat op met als gevolg een trotse vader. Met een duidelijk doel voor ogen en ervan overtuigd dat het mij ging lukken visualiseerde ik mijzelf naar het einddoel toe.
“Als je iets echt graag wilt, je het einddoel voor ogen houdt en hard genoeg werkt, word je vanzelf succesvol” waren de woorden van mijn ouders vroeger. Omdat ik in deze woorden ging geloven, werden ze voor mij een overtuiging, die er tot op de dag van vandaag voor gezorgd heeft dat de dingen die ik wilde bereiken in mijn leven werkelijkheid zijn geworden.

Ik had ook minstens één overtuiging die mij niet bracht wat ik voor mijzelf wenste

In mijn koffertje had ik niet alleen maar van die mooie helpende overtuigingen. Ik had er ook eentje in zitten die iets minder hulpvaardig was, namelijk: “Ik behoud controle over mijn leven door sterk te zijn”. Je kunt misschien zelf wel indenken wat mijn geloof in deze woorden mij opleverde. Ik werd gezien als de sterke, zelfstandige vrouw die uitstekend haar eigen boontjes wist te doppen. In tegenstelling tot wat ik naar buiten toe uitstraalde, voelde ik mij van binnen alleen en had ik juist heel veel behoefte aan liefde en aandacht. Ik durfde dit alleen niet aan de buitenwereld kenbaar te maken uit angst dat mensen mij zwak en niet capabel zouden vinden.
Het gevolg hiervan was dat ik mij steeds verder van de buitenwereld ging afsluiten, steeds ongevoeliger werd, steeds meer ging werken met als doel zo goed mogelijk te presteren om door anderen gewaardeerd te worden. Ik raakte verslaafd aan de red bull om scherp van geest te blijven. ‘s Nachts had ik slaappillen nodig om in slaap te kunnen komen. Ik was zeer succesvol in mijn werk, maar thuis een dominante, veel eisende dame, die vooral rekening hield met zichzelf in plaats van met haar omgeving.

De wereld om mij heen begon in positieve zin te veranderen toen ik mijn eigen gedachten over dingen en mensen ging veranderen

Omdat ik merkte dat ik een steeds moeilijker persoon voor mijzelf en voor mijn omgeving begon te worden ben ik hulp gaan zoeken. Vele trajecten bij psychologen en psychotherapeuten hebben er niet toe geleid dat ik mijn “ik moet sterk zijn – gedrag” durfde te laten vallen. Ik ontwikkelde Boulimia en Anorexia en doorleefde twee hevige burn-outs. 

Jarenlang heb ik mijzelf door mijn gedrag onbewust buitengesloten in contact met anderen, door te doen of het heel goed met mij ging en achter te houden hoe ik mij van binnen echt voelde. Ik durfde mijn gevoelens niet te delen, uit angst niet geaccepteerd te worden door mijn omgeving. Mijn onderdrukte gevoelens van angst, verdriet, schaamte en jaloezie moesten er toch regelmatig uit en dan uitte zich dat bij mij met name in boosheid richting mijzelf en anderen. Klagen over mijn omgeving en over anderen kon ik als de beste en in de slachtoffer rol schieten om begrip of aandacht te krijgen was mij ook niet vreemd.

De doorbraak kwam voor mij tijdens het volgen van de coachopleidingen. De opdrachten die wij binnen de opleiding zelf moesten doorlopen confronteerde mij enorm met mijn gedachten, mijn gevoel, mijn gedrag en het resultaat van deze drie.  De reden dat ik nu niet voor de confrontatie met mijn gevoel en emoties weg liep was dat ik mij voor het eerst veilige voelde in een groep mensen die allemaal op hun eigen manier worstelden met gevoel en emoties.  

 

Vanaf dat moment volgde er een aaneenschakeling aan inzichten en beslissingen, die mijn leven voor altijd hebben veranderd.
Tijdens de opleiding leerde ik voor het eerst “dat ik ben wie ik denk dat ik ben”. Wat ik hiermee bedoel is dat de gedachten, die ik elke dag over mijzelf heb, bepalen wat ik voel, wat ik eet, hoe ik over anderen denk, of ik mijn gevoelens durf te uiten, of ik mijn behoeften serieus neem, enzovoorts. Mijn gedachten bepalen of ik mijzelf gelukkig voel of niet, of er balans is tussen werk en privé, tussen spanning en ontspanning. Ik leerde dat ik het gevoel van “buitengesloten worden” en “er alleen voor staan” zelf veroorzaakte. Doordat ik geloofde dat ik sterk moest zijn om controle te houden, lukte het mij niet om echt contact met mensen te maken. 

Ik leerde dat ik mijn gedachten zelf kon sturen om zo te bereiken wat ik voor ogen had. Ik leerde hoe ik de negatieve gedachten over mijzelf kon ombuigen naar positieve gedachten en wat dit voor positieve invloed had op mijn gedrag naar anderen. 

De kracht van overtuigingen

Net als dit voor iedereen geldt is mijn mening gevormd door wat ik van mijn ouders, van school, van vrienden, van familie en vanuit de media heb meegekregen. Hele dagen worden we beïnvloed door onze omgeving over wat wel en niet normaal of geoorloofd is en daar gaan we ons naar schikken omdat we als kind en later als puber niet buitengesloten willen worden, want dat is een van de ergste dingen die je als mens kan overkomen. We willen er allemaal bij horen. Later als volwassene weten we niet meer wie we in de kern zelf zijn, omdat we ons de mening van anderen hebben aangemeten. Dit maakt dat we ons niet gelukkig voelen met onszelf, maar omdat we dit niet met anderen kunnen of durven delen verdoven we dit gevoel met ongezonde leefgewoontes als hard werken, slaappillen, overmatig sporten, suikerrijk en vet eten, alcohol, drugs, materiële zaken, gamen, enzovoorts. Hierdoor is het negatieve gevoel over onszelf steeds weer even weg. Op lange termijn bezorgt het ons onbewust een hoop stress met als gevolg lichamelijke klachten en een verhoogd risico op tal van chronische ziekten.

Ik heb veel stress in mijn leven ervaren en hierdoor tal van lichamelijke klachten ervaren als hyperventilatie, migraine, drie maal in de week hoofdpijn, spijsverteringsklachten, maagpijn, een maand lang zo’n buikpijn dat ik niet normaal rechtop kon staan, spanning in benen, hevige menstruatieklachten, altijd gespannen nek en schouders en niet mijn bed uit kunnen komen van de rugpijn. 

Jarenlang was ik als de dood om mij kwetsbaar richting anderen op te stellen. Ik duwde anderen liever van mij af als ze te dichtbij kwamen. Ik heb er genoeg vriendschappen om beëindigd. Ondanks de hulp van Ik had al zoveel hulp in mijn leven gehad wat mij veel kennis over mijzelf had opgeleverd maar nog niet  hier tal van vriendschappen door beëindigd. Ik duwde mensen liever van mij af door vriendschappen te beëindigen als het moeilijk werd dan 

Eindelijk kreeg ik de inzichten en de vaardigheden om alles waar ik zelf invloed op heb in positieve zin te veranderen.

Vanaf het moment dat ik de benodigde inzichten en vaardigheden om mijn gedrag te veranderen had gekregen waagde ik de sprong in het diepe, vol vertrouwen dat alles goed zou komen. Ik had het besluit genomen om voortaan mijn gevoelens en behoeften met anderen te gaan delen. Ik ging mensen uit mezelf knuffelen als ik daar behoefte aan had en ik vertelde mensen wanneer ik mij onzeker voelde. Wanneer ik geraakt werd door iets wat iemand zei en merkte dat ik mezelf ging verdedigen, bood ik mijn excuus aan, om hierna alsnog te vertellen wat ik werkelijk voelde. Het was overweldigend wat dit mij opleverde. Mensen gingen meer met mij delen, ik werd vaker uitgenodigd, mensen gingen vaker vragen hoe het met mij was en het mooiste was dat de energie in mijn lijf weer ging stromen, wat direct zorgde voor een afname van de erge hoofdpijnen die ik soms wel drie keer in de week had.

Regelmatig praat ik met mijn familie over het proces waar ik de laatste jaren doorheen ben gegaan en wat het mij heeft opgeleverd. Hoe ver ik bij mijn eigen familie vandaan stond en hoe ik nu voel dat ik er onderdeel van uitmaak.
Ik ben dankbaar voor de vele mooie mensen die er sindsdien in mijn leven zijn gekomen en die mijn leven enorm hebben verrijkt.
Ik heb veel door te geven van wat ik dankbaar van anderen heb mogen ontvangen.

Wie ben ik

Mijn naam is Jorine Kuiper, oprichtster van Happy Health Academy. Ik heb een vriend en een zoon van 3 jaar oud. Ik ben Natuurgeneeskundig therapeut en Coach en Trainer op het gebied van Levensstijl, Vitaliteit en Voeding.
Ik houd ervan samen met mijn gezin de wereld te ontdekken. Verder berijd ik regelmatig mijn eigen paard en wandel graag met mijn Mechelse herder in de mooie natuur rondom ons huis in Arnhem. Ik eet zoveel mogelijk vegetarisch en veganistisch om gezond te blijven, vanuit mijn liefde voor de dieren en om een bijdrage te kunnen leveren aan onze natuur, milieu en medemens. Uiteraard heb ik zelf ook een coach, die mij door het stellen van de juiste vragen helpt om koers te houden zodat ik het leven kan leiden dat ik voor mijzelf voor ogen heb. Ik volg altijd wel een cursus of een opleiding wat zorgt voor een continue stroom van nieuwe inspiratie. Zo blijf ik in beweging en open voor groei.
Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten in mijn Academy.

Jorine Kuiper

Controle over mijn leven krijg ik pas,
wanneer ik uitspreek wat ik voel.
Wanneer ik mijn gevoelens serieus neem,
blijf ik in verbinding met mijzelf en mijn omgeving,
Wanneer ik mijn omgeving deelgenoot maak van wat er in mij omgaat,
krijgen zij de kans mij te leren kennen.
Ik realiseer mij dat ik door krachtig te zijn het tegenovergestelde
bereik en hiermee mensen buitensluit en afstoot,
Wanneer ik mij kwetsbaar opstel door te delen en hulp te vragen,
word ik ineens door mensen gezien en gehoord.
Wanneer ik mijn gevoel niet uit,
blijf ik slechts een toeschouwer van het leven,
anders dan dat ik er zelf deel van uitmaak.
Jorine Kuiper
Neem contact met ons op
Heb je een vraag voor ons of wil je een afspraak met ons maken, laat ons dit dan weten via onderstaand contactformulier. Wij nemen nog dezelfde dag contact met je op om de afspraak in te plannen en vragen proberen wij binnen 24 uur te beantwoorden

9 + 14 =

Deskundige op het gebied van leefstijl en voeding

Share This