Voor vrouwen die op zoek zijn naar

RUST, ENERGIE & BALANS

RUST

Heb jij wel eens het gevoel dat je faalt ten opzichte van je kind(eren) en je werk, omdat je alles graag voor de volle 100% wilt doen? Wanneer je op je werk bent voel je je schuldig tegenover je kind(eren) en als je thuis bent, heb je het gevoel dat je werk nog niet af is.

Je ervaart steeds meer momenten dat je het allemaal niet meer helemaal lijkt te kunnen overzien. Er is niemand in je buurt die aanbiedt om je een handje te helpen en als je zelf om hulp moet vragen, dan regel je het allemaal net zo lief zelf. En je hoeft echt niet iedere keer een schouderklopje te krijgen voor al het werk dat je doet, maar af en toe een beetje erkenning en waardering zou toch zeker wel op zijn plaats zijn. Wanneer je een dag vrij bent, kun je nooit echt ontspannen. Oh je zou best willen, maar je hoofd zit vol met lijstjes van dingen die er nog allemaal moeten gebeuren.  Je komt steeds meer in een spagaat terecht tussen je privéleven en je werk. Als je eerlijk naar jezelf bent, ziet je leven er momenteel toch iets anders uit dan je jezelf had voorgesteld. Dit zou de mooiste tijd van je leven moeten zijn, maar waarom voelt het dan niet zo….

Hoe zou het voor je voelen wanneer je weer rust in je hoofd kunt ervaren, de controle over alles en iedereen leert los te laten en je zonder schuldgevoel kunt genieten van tijd en ruimte, die dan ontstaat, om dingen te doen die voor jou belangrijk zijn?

Behoor jij ook tot de vrouwen die zichzelf onbewust een enorme zorgplicht en verantwoordelijkheid opleggen?

Als vrouw ben je in staat om tien dingen tegelijk te doen. Je overziet alles wat er moet gebeuren. Vanuit je genen heb je vaak al meegekregen dat het heel belangrijk is om zo goed mogelijk voor iedereen te zorgen. Je gezin, maar ook je familie en hulpbehoevende vrienden. Om al dit soort taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren heb je de kwaliteiten: “verantwoordelijkheidsgevoel”, “zorgzaam”, “serieus” en “controle”, zeer goed ontwikkeld. Omdat je deze kwaliteiten zo vaak hebt geoefend, ben je er zo goed in geworden dat je niet meer in de gaten hebt dat je er in doorgeslagen bent.  Je bent zo hard aan het werk om goed te doen voor anderen dat je jezelf vergeet. Je vindt het steeds lastiger om je grenzen aan te geven, om om hulp te vragen, om tot rust te komen, om verantwoordelijkheden te laten waar ze thuis horen en om het leven niet te serieus te nemen. Wanneer je niet meer in je kracht staat, zit je niet meer zelf aan het roer, maar kom je in een situatie terecht van piekeren, angsten en stress.

Piekeren, Angst of Stress

Misschien heb jij last van piekeren, of noem jij het angst of stress. hoe je je emoties ook wilt noemen, piekeren, je zorgen maken, stress, zenuwen of angst, ze hebben allemaal in meer of mindere mate te maken met een gebrek aan emotioneel welzijn.
Ons denken (piekeren) leidt tot het voelen van angst wat een fysieke reactie veroorzaakt die we stress noemen.
Piekeren, je zorgen maken, stress, angst of welk etiket je er ook op wilt plakken, zijn echte problemen en ze hebben ook nog echte gevolgen.

Gevolgen van piekeren

Piekeren, angsten en stress laten het niet toe om onszelf uit te schakelen en te ontspannen. Het is goed voor ons welzijn wanneer we net als een elastiekje, af en toe eens worden uitgerekt. Wanneer we echter te vaak te lang worden uitgerekt, kan gezonde druk ongezonde stress worden. We kunnen lichamelijk en geestelijk verzwakken en als we niet oppassen kan het elastiekje knappen.
Piekeren laat je energie weglopen, het vermoeit je. Langdurige ongezonde stress door piekeren kan je ziek maken. We betalen een dure prijs voor de gevolgen ervan. We betalen ervoor met ons gevoel van rust, we betalen ervoor met de kwaliteit van onze relaties en we betalen ervoor met onze gezondheid.

“Stap uit je hoofd terug in je lichaam”

Ongezonde stress doorbreken

Het positieve is dat je ongezonde stress heel makkelijk kunt doorbreken, wanneer je de inzichten krijgt waar het door wordt veroorzaakt en je de technieken leert hoe je het kunt laten afvloeien  voordat het zich verder opbouwt. Ook als je de oorzaak van de stress niet zomaar kunt veranderen of wegnemen.

“Inzicht is de eerste stap op weg naar verandering”

Stress release consult

Samen met jou gaan wij op zoek naar de grootste veroorzakers van je piekergedachten. We dagen je piekergedachten en angsten uit zodat je hier voortaan anders naar leert kijken. Je leert ontspanningsoefeningen en mindfulness technieken om in het hier en nu te kunnen blijven. Je leert methoden en vaardigheden om zelf weer aan het roer te gaan zitten van je leven in plaats van weg te zakken in angst en piekergedachten. Je leert sneller beslissingen te nemen en hiermee duidelijkheid voor jezelf te creëren. Hiermee voorkom je dat de piekergedachten, angst of stress zich op gaan bouwen in jouw lichaam en geest en je op de lange termijn overspannen, burn-out of ziek maken.

Stress release helpt jou om weer rust in je hoofd te krijgen.

 

“Het is de hoogste tijd om te stoppen met piekeren en te beginnen met leven!”

Z

Ben je klaar met je piekergedrag en wil je weer leren om te leven in het hier en nu?

Z

Wil je het stressniveau in je lichaam doorbreken voordat het de kans krijgt om je overspannen, burn- out of ziek te maken?

Z

Wil je in een stressvolle situatie in het hier en nu vanuit oplossingen leren denken in plaats van vanuit boosheid, verdriet of angst blijven reageren?

Stress Release helpt je om in het hier en nu anders op een stressvolle situatie te reageren, waar je eerder geneigd zou zijn om boos of angstig te reageren. Deze methode zorgt ervoor dat je weer kunt denken in oplossingen en een keuze hebt in de manier waarop je wilt reageren, anders dan dat je emotie gestuurd wordt door je onderbewuste.

Z

Wil je stress veroorzaakt door een gebeurtenis in jouw verleden verminderen?

Wanneer je gebeurtenissen in het verleden hebt meegemaakt, zoals bijvoorbeeld een inbraak, een ziekenhuisopname, een scheiding, gepest zijn, enzovoorts, dan kan het zijn dat dit je blokkeert in het zetten van een nieuwe stap die je zou willen maken. De gewenste verandering kan dan ongewenst een herinnering oproepen uit het verleden die op haar beurt een angst op kan roepen voor het maken van de gewenste stap. Stress Release helpt om deze blokkade op te heffen, zodat het je niet langer meer in de weg staat om een nieuwe weg in te slaan.

Z

Wil je stress aangaande een toekomstige gebeurtenis waar je tegenop ziet verminderen?

Een voor jou nieuwe situatie kan ervoor zorgen dat je stress krijgt, nog voordat de situatie heeft plaatsgevonden. Denk bijvoorbeeld aan examens, sollicitaties, een huwelijk, een eerste date, een vliegreis, een presentatie, enzovoorts. Stress Release kan in deze situatie toegepast worden om de stress voor deze gebeurtenis te verminderen.

Werkwijze

 

Z
Voorafgaand aan het consult vragen wij je om een korte vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst wordt je direct na het maken van de afspraak toegestuurd.

 

Tarief

 

Z
Stress release consult 60 min € 80,-
Z
Vergoeding via de aanvullingen zorgverzekering mogelijk. Voor meer informatie lees verder onder “contact en vergoedingen”

Control your stress before it controls you

Hoe zou het voor je zijn om ongezonde stress op te ruimen, zodat jouw levensenergie weer gaat stromen?

Maak een afspraak voor een stress release consult

Vul onderstaand formulier in dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op voor het maken van een afspraak voor een stress release consult.

14 + 13 =

Bij het uitvoeren van de spierenbalans bleek  dat mijn niermeridiaan uit balans was. Toen mij werd gevraagd of ik op mijn reserves teer en het gevoel heb nog maar net te kunnen overleven, barstte ik in huilen uit. Die opmerking was een schot in de roos. Door de situatie thuis met mijn kinderen, die speciale aandacht nodig hebben, loop ik al jaren op mijn tandvlees. Het in balans brengen van mijn lichaam en de mentale ondersteuning bij mijn problematiek thuis hebben ervoor gezorgd dat ik tegenwoordig in staat ben om mijn taken thuis te verdelen en regelmatig tijd voor mijzelf te pakken om op te laden. Ik voel dat ik zelf ook weer leef en er niet alleen maar voor mijn gezin ben. Zonder jullie hulp was ik ten onder gegaan aan de zorg voor anderen.

Eveline van Handel

Wil je weten hoe gevaarlijk langdurige stress daadwerkelijk voor je is? Download dan hier het artikel “Control Your Stress before it Controls You.

 

Deskundige op het gebied van leefstijl en voeding

Share This