Alles over chronische stress en burn-out

Contact

Alles over chronische stress en burn-out

Contact

Stress en burn-out informatie pagina

Happy Health Academy is de enige praktijk in Arnhem die zich richt op stress en burn-out coaching, behandeling en preventie. Happy Health Academy heeft alle kennis in huis, onder 1 dak, om jou van jouw stress en stressgerelateerde klachten af te helpen. Deze pagina is bedoelt om jou meer inzicht te geven in chronische stress en burn-out. Mocht je informatie missen en denk je dat deze informatie een waardevolle aanvulling kan zijn voor onze clienten? Laat ons dit dan weten. Klik hier om ons een e-mail te sturen.

Stress en burn-out onderwerpen op deze pagina

Verschil stress en chronische Stress

Stress is niet ongezond en zelfs helpend wanneer je voor een korte periode goed wilt presteren. Echter wanneer je lichaam langdurig blootstaat aan stress, dan is er te weinig tijd voor herstel. De belasting voor je  lichaam wordt dan te groot. Dit is wat we chronische of ongezonde stress noemen. Chronische stress gaat gepaard met lichamelijke, hormonale of mentale klachten. Chronische stress kan uitmonden in een burn-out. Het is belangrijk om bij langdurige stress hulp te zoeken om te voorkomen dat je een burn-out krijgt en langdurig uitvalt. En ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!

Wat is een Burn-out

Een burn-out krijg je niet zomaar, daar heb je jarenlang hard voor moeten werken. De betekenis van burn-out is letterlijk “opgebrand” zijn. Bij een burn-out ben je structureel, soms jarenlang over je eigen grenzen heen gegaan. Wanneer je een burn-out hebt voel je je lichamelijk, mentaal en emotioneel uitgeput. Je bent niet meer in staat om normaal te functioneren. Eenvoudige dingen als het huishouden of een telefoontje plegen zijn je al te veel.  Herstel van een burn-out kan maanden tot meer dan een jaar duren. Begeleiding bij herstel van een burn-out is essentieel. Het is belangrijk dat je leert om anders te denken en te handelen om volledig herstel te garanderen en herhaling te voorkomen.

Stress en Burn-out Symptomen

Wie last heeft van chronische stress of een burn-out, ervaart veelal allerlei lichamelijk, mentale en hormonale klachten. Vaak is er sprake van allerlei pijntjes in het lichaam. Slecht slapen, extreme vermoeidheid, veel piekergedachten, angsten en ongecontroleerde emoties.

Oorzaak chronische stress of een burn-out

Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zorgplicht. Prachtige kwaliteiten die jou helaas, omdat je er zo goed in bent geworden stress bezorgen. Je hebt namelijk de neiging om alle ballen voor iedereen in de lucht te houden. Zowel op je werk als in je privéleven. En dat houd je niet vol. Zeker niet wanneer er ineens dingen in je leven gebeuren, die je meer dan anders, uit balans brengen. Of dat je geen waardering krijgt voor datgene wat je voor anderen doet. Je merkt dat er steeds meer ballen gaan vallen. En dat zijn de momenten waarop je je realiseert dat je de regie aan het verliezen bent. Niet langer aan het roer van je eigen leven staat. Je merkt dat je in een situatie terecht bent gekomen van piekeren, stress en angst.

Gratis kennismaking van 30 minuten

Twijfel je, na het leven van deze pagina, nog of jouw klachten het gevolg zijn van chronische stress of een burn-out? Maak dan een afspraak met mij om jouw klachten te bespreken. Aan het einde van dit gesprek ontvang je een advies waar jij iets mee kunt. Je weet welke stappen jij nodig hebt om van jouw klachten te kunnen herstellen.

Ik hanteer geen wachtlijsten en creëer altijd een mogelijkheid voor jou om snel geholpen te kunnen worden. Wel zo fijn wanneer je dit nodig hebt. Het consult zal plaatsvinden in mijn praktijk in Arnhem of via Skype.

Chronische stress en burn-out: de kans van je leven