fbpx

Vitaal met een vitaliteitsscan

Hoe Vitaal ben jij eigenlijk?

Heb je vaak last van hoofdpijn en ben je doorlopend vermoeid? Heb je na het eten vaak last van een “after dinner dip” en duik je het liefst zo snel mogelijk gestrekt op de bank? Hunker je geregeld naar suikerrijke tussendoortjes wanneer je je even flauw voelt? Heb je vaak last van winderigheid of een opgeblazen gevoel? Eet je gezond maar val je geen grammetje af? Word je ‘s nachts wakker zonder te weten waarom? Heb je last allerlei vage kwaaltjes, maar kan de huisarts er niets mee? Of vluchten je gezinsleden regelmatig het huis uit omdat je hormonen in alle hevigheid opspelen?

Dan is de vitaliteitsscan iets voor jou!

Voeding als brandstof voor de vitaliteit
van je lichaam

Wanneer je een dieselauto hebt waar je benzine in tankt zal deze minder goed gaan lopen of er zelfs helemaal mee stoppen. Zo werkt het ook met het voedsel, dat je eet. Wanneer je tekorten hebt aan essentiële voedingsstoffen of voedsel eet waar je gevoelig voor bent dan kan je lichaam niet voldoende energie aanmaken om je lichaam en je geest vitaal te houden. Onvoldoende essentiële voedingstoffen en voeding waar je niet goed tegen kan hebben gevolgen voor een goede werking van je spijsvertering. Een slechte spijsvertering kan de oorzaak zijn van eczeem, overgewicht, ontstekingsklachten, ondergewicht, concentratie en leerproblemen, vermoeidheid, stemmingswisselingen, hormonale klachten, opgeblazen gevoel, winderigheid, hoofdpijn, enzovoorts. 

Heel belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt en weet welk voedsel je beter wel en niet kunt eten om je weer vitaal te kunnen voelen.

Stress is een grootverbruiker van essentiele voedingsstoffen

Stress verbruikt alle essentiële voedingsstoffen, die nodig zijn om je vitaal te kunnen voelen en je lichaam gezond te houden. Wanneer je dagelijks veel ballen in de lucht moet houden dan gaat alle energie op aan het reguleren van de stress in je lichaam. Wanneer stress tijdelijk is dan heeft je lichaam hier niet veel onder te lijden. Echter wanneer stress lang aanhoudt dan kan dit gemakkelijk leiden tot tekorten aan essentiële voedingsstoffen. Je gaat in gezondheid en vitaliteit achteruit. Dus wanneer jij je moe voelt en lichamelijke, geestelijke of hormonale klachten ervaart is het wellicht verstandig om deze signalen serieus te nemen en hier wat mee te doen.

Vitaal zowel fysiek, mentaal als hormonaal

Leren wat je lichaam nodig heeft om vitaal te worden en te blijven

Je kunt zelf heel veel doen om te zorgen dat je je weer vitaal en gezond gaat voelen. Alleen al door jezelf bewust te worden van een aantal aspecten namelijk:  

Z

Aanwezigheid van overgewicht, ondergewicht, hoge of lage bloeddruk. Het meten van BMI, spiermassa, vetmassa, buikvet en bloeddruk geeft een eerste algemene indruk over de lichamelijke gezondheid.  

Z

Aanwezigheid van stress in je lichaam. Het meten van het stresshormoon in je lichaam geeft een beeld over de mate waarop je lichaam wel of niet te lijden heeft onder stress veroorzaakt door piekergedachten, je zorgen maken of angst.

Z

Aanwezigheid van tekorten aan vitaminen, mineralen, enzymen, bouwstoffen, en goede vetzuren. Het meten van tekorten geeft inzicht welke essentiële voedingsstoffen missen en aangevuld mogen worden.

Z

Aanwezigheid van allergieën voor voeding(stoffen). Het meten van allergieën maakt het mogelijk om overgevoeligheden boven water te krijgen die je lichaam stress bezorgen. Je kunt er hierna voor kiezen om de allergieën te laten balanceren waardoor je lichaam minder of geen stress meer van de stof zal ervaren. Dit komt ten goede van je spijsvertering, een goede opname van voedingsstoffen, afvoer van afvalstoffen en je algehele gezondheid en vitaliteit.  

De vitaliteitsscan levert jou de volgende waardevolle informatie over je gezondheid op:

Z

Inzicht in gewicht, BMI, spiermassa, vetmassa, buikvet en bloeddruk 

Z

Inzicht in het stresslevel in je lichaam (stresshormoon Cortisol)

Z

Inzicht in eventuele tekorten aan vitaminen, mineralen, enzymen, bouwstoffen en goede vetzuren

Z

Inzicht in eventueel aanwezige intoleranties of allergieën. 

Z

Een beter inzicht in de oorzaak van je klachten

Vergoeding behandelingen zorgverzekeraar

Wanneer je verzekerd bent voor natuurgeneeskundige behandelingen, of kinesiologische behandelingen van therapeuten, die aangesloten zijn bij het BATC, krijg je een gedeelte van de behandeling vergoed. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar je zorgverzekeraar.

Aanvraag vitaliteitsscan

15 + 12 =