Waarom een coach?

KOM UIT JE HOOFD TERUG IN JE HART

Een coach weet raad met jouw gepieker

Piekeren heeft een enorme impact op je leven en ik zou bijna willen zeggen welke vrouw piekert er niet? Het bezorgt je slapeloze nachten, het kost enorm veel energie, je mist ontzettend veel dingen doordat je niet leeft in het hier en nu. Het maakt dat je eeuwig blijft twijfelen over de dingen die je eigenlijk zou willen doen. Bovenal maakt het je onzeker en zorgt het voor stress in je lichaam, wat weer ontzettend ongezond is.

Maar waarom heb je eerder nog geen hulp bij een coach gezocht?

Goede vraag he?

Z

Omdat je van jezelf vindt dat je alles alleen zou moeten kunnen oplossen?

Z

Omdat een coach duur is?

Z

Omdat je bang bent dat je al die oude koeien van vroeger weer op moet rakelen?

Z

Omdat je ook kunt praten met een goede vriendin of je moeder?

Z

Omdat je bang bent wat anderen ervan zullen vinden wanneer naar een coach gaat?

Z

Omdat bang bent om je kwetsbaar op te moeten stellen

Laat mij je helpen om deze belemmerende gedachten voor je te elimineren,
zodat ze je niet langer hinderen in je pad naar persoonlijke groei.

Je vind van jezelf dat je alles alleen moet kunnen oplossen

Je bent bang dat je oude koeien weer moet oprakelen

Die oude koeien laten we lekker zitten waar ze zitten. Ik ben namelijk van mening dat je niet eindeloos hoeft te praten over alles wat je hebt meegemaakt of daar een oorzaak voor hoeft te zoeken. Tenslotte wil je loslaten wat je niet verder helpt en wil je de focus leren krijgen op datgene wat je wel verder gaat helpen. Dit is waar het bij mij om gaat. Een coach kijkt samen met jou vooruit naar datgene wat je wilt bereiken. We zoeken uit waarom het je eerder niet is gelukt en wat ervoor nodig is om dit te doorbreken. Van mij leer je de vaardigheden die nodig zijn om je doel te bereiken die je vervolgens op elke situatie in je leven kunt blijven toepassen. Je wordt als het ware je eigen coac

Je bent bang wat anderen ervan zullen vinden als je naar een coach gaat

Vertel een ander niet dat je mijn hulp hebt geroepen, tot het moment dat je bij mij geleerd hebt hoe gemakkelijk en bevrijdend het is om je kwetsbaar op te stellen. Wanneer je jezelf leert accepteren wie je bent. Jezelf gaat horen, zien, waarderen, erkennen, geloven en de moeite waar vinden dan maakt het niet langer uit wat anderen mensen van je vinden. Je gunt iedereen een coach om dezelfde ontwikkeling door te kunnen maken als jij hebt doorgemaakt.

Je vind een coach te duur

De kapper, de schoonheidsspecialist en de sportschool helpen je naar een betere conditie en een fris uiterlijk. Het resultaat ervan is echter niet blijvend wanneer je niet meer gaat. Wat je bij een coach leert kun je op elke situatie in je leven blijven toepassen. Bovendien kan een goede coach ervoor zorgen dat je complete leven ten goede verandert en dit al na enkele sessies.

Wat is het jouw waard om je gewenste gewicht te bereiken, je droombaan te vinden, stressvrij te kunnen leven, rust in je hoofd te ervaren, je droomreis te gaan maken, enzovoorts?
Heb je een dergelijk resultaat ooit ervaren na een bezoek aan de kapper? En wanneer je een coach niet wekelijks kunt betalen ga je toch gewoon 1 maal in de maand? Dan heb je tenminste ook genoeg tijd om datgene wat je geleerd hebt te oefenen en in je leven te integreren.

Je denkt dat je ook wel met je moeder of een vriendin kunt praten

Een vriendin, je familie of een goede vriend hebben een idee over datgene wat zij denken dat goed voor jou is. Zij hebben hun eigen angsten, cultuur, karaktereigenschappen, rolverdeling en agenda van waaruit zij hun advies geven. Dit advies is een projectie van de wijze waarop zij de wereld zien en in veel gevallen niet een advies wat het beste bij jou past. Een luisterend oor kan natuurlijk heel fijn zijn, maar geeft meestal niet een gewenst inzicht of resultaat. Een coach daarentegen heeft geen oordeel en geen mening over je. Een coach respecteert datgene wat jij wilt, kunt en gaat doen. Een coach leert je de vaardigheden om je in je kracht te zetten en datgene te bereiken wat jij wilt.

Je bent bang dat je je kwetsbaar op moet stellen

Ik heb geen oordeel over jou als persoon en veroordeel jouw gedachten, je gevoel en je gedrag niet. Ik ben er voor jou en hierin mag jij er helemaal zijn zoals je bent, want je bent al perfect zoals je bent. Alles mag er bij mij zijn. Je vertelt wat je wilt vertellen en datgene wat niet relevant is voor het doel wat je wilt bereiken hoeven we niet aan te raken. Ik verwelkom jouw kwaliteiten, je schaduwkanten en je valkuilen, want ze maken je allemaal tot mens. Ik spiegel liefdevol datgene wat ik ervaar in onze gesprekken en check altijd of dit klopt met jouw waarheid. Je hoeft bij mij niet te veranderen. Ik help je alleen los te laten wat vroeger misschien behulpzaam voor je was, maar nu niet meer functioneel voor je is. Ik moedig aan, stimuleer, complimenteer en zet jou in je kracht; want je hebt je leven al genoeg gehoord wat je niet goed deed. 

A good coach can change a GAME, a great coach can change a LIFE

John Wooden

Ervaar wat coaching ook voor jou kan betekenen tijdens een gratis kennismakingsgesprek.