WERKWIJZE KINESIOLOGIE

Word weer vitaal zowel fysiek als mentaal

Als Natuurgeneeskundig Therapeut en, Life -en Vitaliteitscoach ben ik in staat om zowel mentale als fysieke blokkades op te sporen en te behandelen met als doel de natuurlijke energie in het lichaam te herstellen en waar mogelijk helemaal te laten verdwijnen.

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een behandelmethode die de mens in zijn totaliteit benadert. Kinesiologie is een effectieve methode die de balans en communicatie tussen lichaam en geest herstelt door blokkades veroorzaakt door stress op te sporen en de stress op te ruimen. Disbalansen kunnen zowel een lichamelijke, chemische (voeding, spijsvertering, toxines) als mentale oorzaak hebben.

Driehoek van gezondheid

Binnen de Kinesiologie kennen we een driehoek van waaruit disbalansen in het lichaam kunnen ontstaan. Zo kan lage rugpijn voortkomen uit een slecht werkende darm. Of kunnen emotionele spanningen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Wanneer je pijn of stress in je lichaam ervaart is het van groot belang dat alle drie de aspecten uit de driehoek in een consult worden belicht en de oorzaak van de pijn of stress wordt opgespoord en dat niet alleen het gevolg wordt behandeld.

Energie

Binnen de kinesiologie werken we met energie. Energie lijkt een vaag begrip omdat we het niet kunnen vastpakken of kunnen zien. We ervaren energie wel degelijk. Je weet voor jezelf of je vandaag veel “energie” hebt of juist weinig “energie”. Je kunt ergens “energie” van krijgen of iemand een “energiek” persoon vinden. Energie stroomt door je meridianen (energiebanen). Het is belangrijk dat energie zonder onderbreking door je meridianen heenstroomt. Wanneer energie over langere tijd stagneert, blokkeert of ergens anders naar toe vloeit in je lichaam, ontstaan er fysieke klachten of ontstaat er een emotionele disbalans.

Kinesiologie is erop gericht om de knopen in de energiestroom op te sporen en te verhelpen, zodat de energie weer vrij gaat stromen. Het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam wordt op deze manier geactiveerd en je lichaam gaat aan het werk om jouw klachten op te lossen, zodat je weer vrij kunt denken en bewegen en je je weer energiek kunt voelen.

Spiertest als meetinstrument

Happy Health Academy maakt gebruikt van de spiertest als meetinstrument om lichamelijke, mentale/emotionele of chemische (voeding, spijsvertering e.d.) disbalansen op te sporen.

Kinesiologie werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel. Een voorbeeld:

Stel je eens voor dat je een glas in je hand hebt en een telefoongesprek voert. Tijdens het telefoongesprek krijg je een slecht bericht. Wat denk je dat er met het glas in je hand zal gebeuren? Inderdaad. Grote kans dat het glas op de grond valt doordat er een negatief stress signaal naar je hersenen gaat met als gevolg dat je spieren zwak worden. Zo werkt het ook met het uitvoeren van de spiertesten.

Er zijn 42 spieren die getest kunnen worden, waarbij elke spier verbonden is met één van de twaalf meridianen (energiebanen) in je lichaam, die op hun beurt weer gekoppeld zijn aan je organen, je wervels, je systemen (bijvoorbeeld je spijsverteringssysteem of immuunsysteem) je gebit, je bewegingsapparaat, je chakra’s en je emoties.

Wij testen welke spieren bij jou uit balans zijn. Vervolgens corrigeren wij de benodigde disbalansen en activeren wij hiermee de genoemde onderliggende, verbonden systemen, zodat deze waar nodig kunnen herstellen en hiermee klachten verminderen of helemaal verdwijnen.

Wat kan Kinesiologie voor jou betekenen?

Wanneer er een disbalans in je lichaam aanwezig is, kunnen er diverse problemen ontstaan. Een tekort aan vitamine B kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit en kan grote vermoeidheid veroorzaken. Dit kan weer leiden tot een verkeerde houding, wat vervolgens kan zorgen voor lichamelijke klachten. Door de balans op alle niveaus te herstellen, is kinesiologie helpend en succesvol bij veel klachten. Het stimuleert het zelfherstellende vermogen van jouw lichaam en bevordert hiermee je gezondheid en vitaliteit.

Kinesiologie kan ingezet worden voor een breed scala aan klachten:

Z

Lichamelijke klachten als rugpijn, hoofdpijn, gewrichtspijnen, disbalans in het bewegingsapparaat,

Z

Spijsverteringsklachten zoals obstipatie, diarree, voedselintoleranties, allergieën, onvermogen om gewicht te verliezen,

Z

Emotionele disbalansen zoals angsten, stress, onverwerkt verdriet, burn-out, negatieve gedachten, eetverslaving,

Z

Huidklachten zoals bijvoorbeeld eczeem, of acne,

Z

Hormonale klachten zoals overgangsklachten of PMS klachten,

Z

Er hoeven geen klachten te zijn. Kinesiologie kan ook preventief ingezet worden om klachten te voorkomen.

Correctietechnieken

Kinesiologie maakt gebruik van technieken uit de acupunctuur, chiropractie en voedingsleer.
Met behulp van maximaal 42 spiertesten worden spierzwaktes en energieblokkades opgespoord en gecorrigeerd door stimulatie van de bloedcirculatie, het lymfesysteem of het meridiaan stelsel.

Hiernaast worden technieken gebruikt om:

  • de samenwerking van de hersenhelften te verbeteren
  • pijn en stress te verminderen
  • structurele correcties aan te brengen

Reguliere zorg en Kinesiologie

Kinesiologie kan een mooie aanvulling en ondersteuning zijn op de reguliere geneeskunde, maar is niet als vervanging van zorg bedoeld. In de kinesiologie ligt de nadruk op het herstellen van een gezonde energiebalans. Happy Health Academy stelt dan ook geen medische diagnoses en test geen medicijnen.

Ben je visueel ingesteld leer dan meer over Kinesiologie aan de hand van onderstaand filmpje.

Wil je een afspraak met ons maken of meer informatie ontvangen, neem dan contact met ons op telefonisch of via onderstaand contactformulier.

9 + 11 =