Voor vrouwen die op zoek zijn naar

RUST, ENERGIE & BALANS

WERKWIJZE NATUURGENEESKUNDE

Happy Health Academy werkt volgens de vijf natuurgerichte principes

Als Natuurgeneeskundig Therapeut, Life -en Vitaliteitscoach ben ik in staat om zowel mentale als fysieke blokkades op te sporen en te behandelen met als doel de natuurlijke energie in het lichaam te herstellen.

Als mens ben je niet alleen een lichaam of alleen een geest.
Je lichaam bestaat uit fysieke, mentale, emotionele, chemische, spirituele en energetisch aspecten. Wanneer je pijn of stress in je lichaam ervaart is het daarom van groot belang dat alle aspecten in het consult worden belicht en dat niet alleen het gevolg wordt behandeld.

De vijf natuurgerichte principes zijn onderdeel van ieder consult bij Happy Health Academy. Energie van het lichaam vormt hierin de basis van de vijf principes. Zonder energie kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking: een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Energie

De energiestromen in jouw lichaam en in het lichaam van ieder mens, zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen er ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via je hersenen wordt er door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van je lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van je lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies in je lichaam stagneren.

Drainage

In deze hectische maatschappij worden je lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen. Doordat je lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van je lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om jezelf regelmatig te reinigen van deze gifstoffen.

Voeding

Een goede voeding is nodig om je lichaam te voorzien van voedingsstoffen die je nodig hebt om optimaal te functioneren. Als je lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment energie gaat kosten. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van jouw lichaam en op de werking van je psyche.

Naast de stoffelijke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Levenskunst

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast je fysieke gesteldheid, ook naar je emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Contact opnemen

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag neem dan contact met ons op telefonisch of via onderstaand contactformulier.

6 + 5 =