Inhoud cursus “Stop met Piekeren”

Hoe ziet de cursus 'Stop met Piekeren eruit?

De groepen bestaan uit maximaal acht vrouwen, zodat er een “veilige omgeving” aanwezig is, om datgene te laten gebeuren wat zich aandient. De lessen vinden om 1 tot 2 weken plaats. De cursus bestaat uit 8 lessen van 1.5 uur. 

We doen prachtige oefeningen om je goed bewust te laten worden van jouw piekergedachten en om de oorzaak van je piekergedachten te achterhalen. Bewustwording is een heel belangrijke stap in elk veranderingsproces en dat zul je ook in deze cursus gaan merken. Zodra je bewust wordt van de invloed van jouw gedachten op je gevoel, je gedrag en het resultaat van deze drie, dan heb je al een eerste belangrijke stap gemaakt in het proces naar ‘rust in je hoofd’. Zodra je gaat beseffen dat jij je gedachten niet bent, zul je gaan leren dat je je eigen gewenste scenario in je hoofd kunt gaan schrijven. Dit betekent dat jij aan het roer komt te zitten om datgene te creëren wat jij wenst, in plaats van je langer te laten leiden door angst. Angst die jouw gedachten iedere dag inboezemen om dingen wel of niet te doen.

Wat kun je van mij verwachten?

Ik deel in het traject geregeld dingen van mijzelf, wanneer ik denk dat het je helpt om een inzicht te krijgen; dit schept een basis van onderling vertrouwen. Ik spiegel liefdevol en met een dosis gezonde humor en draai niet om de hete brei heen; je wilt tenslotte iets leren. Ik vind het fantastisch wanneer je fouten durft te maken, want van fouten leer je het meest. En most of all mag je bij mij volledig jezelf zijn met al je kwaliteiten, maar ook je nukken zie ik graag, want anders mis ik wie je daadwerkelijk bent. Ik voel mij nooit aangevallen en alles mag er zijn, tenslotte kunnen we overal iets van leren, mits je er open voor staat natuurlijk.
Jij bepaalt datgene wat je in de coachsessies bij mij wilt bereiken en ik daag je uit om hierin ambitieus te zijn. Ik begeleid, stel vragen, spiegel en daag liefdevol uit om het beste uit jou te halen. Jij bepaalt het succes van je eigen traject en de mate waarop je open wilt zijn en jezelf wilt laten zien.
Ik kan je wel garanderen, dat hoe opener je bent hoe meer je zult bereiken.

Wat we van kinderen kunnen leren

Wanneer je geboren wordt, word je niet gehinderd door principes, idealen, overtuigingen of verwachtingen. Je bent gewoon en laat alles gebeuren zoals het komt. Wanneer je ouder wordt ga je allerlei dingen geloven die je door je omgeving (ouders, grootouders, leraren, media, enzovoorts) worden verteld. Hun angsten, verdriet, woede en onvermogen projecteren ze op jou. Dit heeft ervoor gezorgd dat je op basis hiervan jouw eigen regels gaat schrijven. Regels die je hebben gebracht waar je vandaag de dag staat, maar ook de regels die je belemmeren in wie je wilt zijn en de dingen te doen die je wilt doen. Onderstaand filmpje illustreert op een prachtige manier dat wij weer meer terug mogen gaan naar de bron. We mogen gaan loslaten wat niet van ons is en niet meer functioneel voor ons is. We mogen gaan geloven in onze eigen kracht en ongelimiteerde mogelijkheden. 

Share This