fbpx

Inhoud cursus ‘Stop met Piekeren’

ALGEMEEN      INHOUD        DETAILS & PRIJZEN        DATA & INSCHRIJVEN     

 

Hoe ziet de cursus 'Stop met Piekeren' eruit?

De groepen bestaan uit maximaal acht vrouwen, zodat er een “veilige omgeving” aanwezig is, om datgene te laten gebeuren wat zich aandient. De lessen vinden om 1 tot 2 weken plaats. De cursus bestaat uit 8 lessen van 1.5 uur.

We doen prachtige oefeningen om je goed bewust te laten worden van jouw piekergedachten en om de oorzaak van je piekergedachten te achterhalen. Bewustwording is een heel belangrijke stap in elk veranderingsproces en dat zul je ook in deze cursus gaan merken. Zodra je je bewust wordt van de invloed van jouw gedachten op je gevoel, je gedrag en het resultaat van deze drie, dan heb je al de eerste belangrijke stap gemaakt in jouw proces naar ‘Rust in je Hoofd’. Zodra je gaat beseffen dat jij je gedachten niet bent, zul je gaan leren dat je je eigen gewenste scenario in je hoofd kunt gaan schrijven. Dit betekent dat jij aan het roer komt te zitten om datgene te creëren wat jij wenst, in plaats van je langer te laten leiden door angst. De angst, die jouw gedachten jou iedere dag inboezemen, om dingen wel of niet te doen.

Wat je gaat leren in de cursus 'Stop met Piekeren'

  • Welke gedachten bij jou leiden tot de situaties die je niet meer wilt in je leven
  • Waar deze gedachten vandaan komen en hoe je ze los kunt gaan laten
  • Je eigen gedachten en die van je omgeving waar te gaan nemen, zonder oordeel
  • Niet meer mee te gaan in je eigen destructieve gedachten, die niets opleveren 
  • Dat piekeren tot niets leidt en waarom je er beter mee kunt stoppen
  • Dat datgene wat een ander zegt niets met jou te maken heeft 
  • Vaardigheden om je eigen gedachten te kunnen sturen
  • Je eigen gewenste uitkomst van een situatie te bepalen

Do you tell yourself that bad things will always happen to you and that they always will? Change your Story and play a different character

Wat levert de cursus 'Stop met Piekeren' je op

Vermindert stress en stress gerelateerde klachten

Stoppen met piekeren levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van stress, angst, burn-out, depressie, hyperventilatie, paniekstoornissen, opgejaagd gevoel, depressie, hoofdpijn, en tal van andere lichamelijke, geestelijke en hormonale klachten. 

Verbetert relaties

Zowel de relatie met je partner, je kinderen, familie, met collega’s, je baas, enzovoorts. Wanneer je gaat begrijpen dat datgene wat een ander doet of zegt helemaal niets met jou te maken heeft, zul je je minder snel en uiteindelijk niet meer aangevallen voelen. Omdat je situaties niet langer op jezelf betrekt zul je op een andere manier naar een ander kunnen luisteren en er helemaal voor een ander kunnen zijn, zonder jezelf hierin te kort te doen. 

Vergroot je zelfvertrouwen

Wanneer de volumeknop in je hoofd steeds meer omlaag gaat, zul je steeds beter in staat zijn om de veel zachtere stem van je hart of je gevoel te horen. De storm in je hoofd gaat steeds meer liggen en er gaat  een veel warmere en zachtere lucht blazen. Wanneer je leert afstemmen op je eigen gevoel en eigenwaarde zul je steeds beter in staat worden om tijd voor jezelf te nemen, goed voor jezelf te zorgen en je grenzen aan te geven. Simpel omdat het steeds minder belangrijk voor je wordt wat een ander ervan vindt. En wanneer jij vertrouwen krijgt in jezelf, zul je steeds beter in staat zijn om elke gewenste uitkomt voor jezelf te creëren. Want wanneer je gelooft in jezelf zul je alles kunnen bereiken wat je wilt. Je zult steeds meer dingen gaan doen, waar je eerder alleen maar van durfde te dromen. 

Creëert rust in je hoofd

Wanneer je je niet meer aangevallen voelt door anderen en niet langer het gevoel hebt dat je door anderen niet gehoord, gezien, erkend, geloofd of gewaardeerd wordt, geeft dit een enorme rust in je hoofd. Je leert elke situatie als neutraal te beschouwen. Hoe meer je in balans komt hoe minder emoties je zult hebben. Hoe meer dit weer zal zorgen voor rust in je hoofd. Je zult weer heerlijk kunnen slapen.  

Wanneer je iets in je leven wilt veranderen, verander dan de manier waarop je erover denkt en het zal veranderen

Wil je Rust in je Hoofd

Wil je Energie in je Lijf?

Wil je Balans in je Leven?

Schrijf je dan in voor de cursus en leer denken wat je wilt denken

Inschrijven of stel je vraag

11 + 12 =

ALGEMEEN      INHOUD        DETAILS & PRIJZEN DATA & INSCHRIJVEN